GrădinăPomicultură

Cum se face fertilizarea profundă a rădăcinilor, cea mai avansată metodă de alimentare cu nutrienți a pomilor

Fertilizarea profundă a rădăcinilor (sau ”deep root fertilization” în limba engleză) este o tehnică de fertilizare a arborilor și arbuștilor, în care îngrășămintele sunt aplicate direct în solul din jurul sistemului radicular, la o adâncime mai mare decât cea a fertilizării tradiționale de suprafață.

Această metodă implică injectarea îngrășămintelor lichide sub presiune în sol, la o adâncime de la câțiva centimetri până la mai mulți metri, folosind un echipament specializat.


Fertilizarea profunde rădăcinilor trebuie efectuată de un profesionist calificat. Paisagistul va folosi echipamente cu presiune ridicată pentru a injecta un îngrășământ lichid în solul din jurul zonei rădăcinilor arborelui.

Fertilizarea profundă a rădăcinilor este o tehnică modernă în îngrijirea plantelor și a copacilor, cu numeroase beneficii pentru sănătatea și vitalitatea vegetației.

Iată câteva dintre avantajele acestei tehnici inovatoare:

  1. Absorbție nutrițională eficientă

Fertilizarea profundă permite plantelor să absoarbă nutrienții direct de la sursă. Substanțele nutritive sunt furnizate la nivelul rădăcinilor, optimizând procesul de absorbție și asigurând o dezvoltare sănătoasă.

  1. Creștere sănătoasă și dezvoltare viguroasă

Prin aportul direct de nutrienți, plantele și copacii beneficiază de o creștere robustă și viguroasă. Rădăcinile puternice și sănătoase contribuie la stabilizarea plantelor și îmbunătățesc rezistența acestora în fața factorilor de stres.

  1. Rezistență la stres și factori externi

Plantelor fertilizate profund li se conferă o rezistență sporită la stresul provocat de schimbările climatice, secetă, boli și dăunători. Această rezistență sporită contribuie la longevitatea plantelor și la menținerea frumuseții pe termen lung.

  1. Repararea solului compactat

Fertilizarea profundă a rădăcinilor ajută la descompunerea solului compactat, facilitând pătrunderea oxigenului și apei în straturile mai adânci ale solului. Solul aerat și bine oxigenat este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a rădăcinilor.

  1. Protejarea mediului înconjurător

Prin utilizarea acestei tehnici, se optimizează utilizarea îngrășămintelor și se minimizează riscul de poluare a apelor subterane, contribuind la protejarea mediului înconjurător.

  1. Dezvoltarea în profunzime a sistemului radicular

Cercetările au demonstrat că încorporarea superficială în sol a fertilizanților produce ca efect ca rădăcinile să nu coboare la adâncime după nutrienți, sistemul radicular fiind mai slab și paralel cu solul.

Concluzie:

Fertilizarea profundă a rădăcinilor este o practică esențială în domeniul horticulturii și peisagisticii, având beneficii semnificative asupra sănătății plantelor și a copacilor.

Această tehnică nu numai că optimizează aportul de nutrienți, dar contribuie și la conservarea mediului înconjurător și la creșterea rezistenței plantelor.

Apa de ploaie: resursa importantă care nu trebuie să fie irosită. Ce substanțe esențiale pentru plante conține

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *