DIYInterioare

Cum se schimbă siliconul vechi la cădița de duș

Schimbarea siliconului vechi la cădița de duș sau la cadă este o operațiune simplă, pe care o puteți face singuri, fără  a apela la ajutorul unui meseriaș.

Etape:

 • Pregătirea sculelor și materialelor necesare
 • Indepărtarea siliconului vechi
 • Aplicarea siliconului
 • Retușul final
 • Util

Pregătirea sculelor și materialelor necesare

Pentru această operațiune aveți nevoie de:

 • Un tub de silicon sanitar
 • Pistol de aplicare a siliconului
 • Cutter – de bună calitate
 • Racletă din metal
 • Set înlăturare și aplicare silicon (costă aproximativ 10 lei și se găsește la același raion din magazinele de bricolaj)
 • Opțional soluție de îndepărtare a siliconului vechi

Îndepărtarea siliconului vechi

Această operațiune vă va lua cel mai mult timp întrucât siliconul vechi și mucegăit se îndepărtează destul de greu, la acest fapt urmând să vă confruntați și cu poziția incomodă în care va trebui să lucrați.

Poziționați cutterul între cădiță și perete/faianță și încercați să înaintați cu tăierea fără a intra cu lama în materialul cădiței de duș. Pentru zonele în care siliconul se află poziționat pe faianță, în linia dreaptă, puteți să vă ajutați cu racleta si sculele de îndepărtare.

După îndepărtarea grosieră a siliconului puteți lua în considerare metode de înmuiere a acestuia prin încălzire cu un foehn, însă efectele nu vor fi spectaculoase.

Nu vă bazați pe soluția de îndepărtare a siliconului la această operațiune, întrucât aceasta are o eficiență limitată, fiind în principal utilă pentru curățarea ulterioară a siliconului subțire și mai puțin în ceea ce privește bucățile groase.

Aplicarea siliconului

Tăiați dopul de la tubul de silicon și partea alungită prin care va ieși soluția în unghi de 60 de grade, pentru o aplicare mai ușoară. Pistolul cu care aplicați ar trebui să fie verificat înainte pentru o bună funcționalitate, pentru a evita surprizele neplăcute. Aplicați de la început un strat mai gros de silicon, pentru a fi siguri că acesta va face priza cu cădița de duș și peretele și nu va lăsa spații libere pe unde ar putea curge apa. Imediat după aplicare puteți utiliza o unealtă care va da o formă corespunzătoare siliconului sau puteți să o faceți cu degetul ud. În această etapă asigurați-vă că aveți la îndemână un vas cu apă și săpun, stabilirea formei finale a siliconului fiind mult mai ușoară în mediu umed.

Retușul final

Eliminarea urmelor de silicon de pe cădița de duș și faianță se face mult mai ușor când siliconul nu este încă întărit, operațiunea urmând să fie făcută cu atenție, pentru a nu atinge din greșeală banda finală de silicon aplicat.

Util

Acest procedeu poate fi utilizat și pentru cada din baie.

Puteți aplica bandă de mascare în zona în care veți aplica siliconul, pe care o veți dezlipi imediat după ce ați finalizat aplicarea.

Dacă operațiunea nu v-a reușit în totalitate și nu sunteți mulțumit de rezultatul final, nu vă îngrijorați. Aveți la îndemână montarea în zona dintre cadița de duș și faianță a unei baghete rezistente la apă, care va da un aspect final plăcut și util, fiind și mai ușor de curățat. Aceste baghete cu o lungime de 3 metri  se găsesc în magazinele de bricolaj în raioanele unde se comercializează faianță, fiind dotate inclusiv cu colțare, iar prețul este accesibil (20-40 lei).

Idei de amenajare a magaziei de scule

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *