Amenajari exterioareFloriGrădină

Cum se ”țese” un covor de flori în grădină, cu un minim de efort. Ponturi ce îți vor colora ambientul

Grădina sau livada pot avea, pe lângă utilitate, și o frumusețe aparte.

Astfel, ca alternativă la un covor verde, din gazon sau trifoi poți alege să faci, cu un minim de efort, o priveliște în care vor străluci zeci de nuanțe de culori diferite.

Adăugarea, în cantități variabile, în amestecul de semințe de gazon a unor semințe de flori va aduce mult mai multă culoare și profunzime în peisajul din jurul casei.


FOTO Înființarea unei peluze cu gazon în 6 pași simpli. Explicații concise, pentru începători

 Iată câteva recomandări despre cum să „țeseți” acest covor floral minunat în grădina voastră:

 1. Planifică-ți grădina

Începe prin a face un plan al grădinii tale. Identifică zonele care primesc cel mai mult soare și cele care sunt mai umbrite. Acest lucru te va ajuta să alegi plantele potrivite în funcție de necesitățile lor de lumină.

 1. Alege o varitate de plante

Optează pentru o varietate de flori cu perioade diferite de înflorire. Astfel, vei avea mereu flori în grădină în timpul sezonului de creștere. Combinația de plante perene și anuale este ideală pentru un covor de flori care va străluci tot anul.

 1. Alege culorile cu grijă

Gândește-te la schema de culori pe care dorești să o creezi. Poți opta pentru o paletă de culori complementare, cum ar fi albastru și portocaliu, sau pentru o varietate de culori pastelate pentru un aspect delicat și armonios.

 1. Mixează texturile

Combinează flori cu texturi diferite pentru a adăuga adâncime și interes vizual covorului de flori. Plantele cu flori mari și frunze luxuriante pot fi îmbinate cu plante cu flori mici și frunze subțiri pentru a crea un contrast atractiv.

 1. Țeserea covorului de flori

 • Gruparea plantelor: Plantează flori de același tip în grupuri pentru a crea pete de culoare uniforme. Aceasta va crea un aspect coerent și organizat în grădină.
 • Folosește plante târâtoare: Plantele târâtoare, cum ar fi petunia și lobelia, pot fi așezate pe marginea grădinii pentru a crea un efect de „vărsare” plină de culoare.
 • Plantează în straturi: Plantează flori mai înalte în spatele grădinii și pe măsură ce cobori spre față, optează pentru plante mai scunde. Acest lucru va permite tuturor plantelor să primească suficientă lumină solară.
 • Menține distanța potrivită: Asigură-te că plantele sunt plantate la distanțe corespunzătoare pentru a permite rădăcinilor lor să respire și să se dezvolte corespunzător.
 1. Îngrijirea constantă

Un covor de flori frumos necesită îngrijire regulată. Asigură-te că uzi plantele în mod regulat și înlătură buruienile pentru a păstra aspectul ordonat al grădinii tale. De asemenea, fertilizează plantele periodic pentru a le menține viguroase și sănătoase.

 1. Bucură-te de frumusețea covorului tău floral

Odată ce ai creat covorul de flori în grădina ta, bucură-te de frumusețea sa înfloritoare. Creează un loc de relaxare în apropiere pentru a te bucura de culoarea și parfumul minunat al florilor tale. Nu uita să fotografiezi și să împărtășești cu ceilalți pasionați de grădinărit bucuria ta și talentul tău în crearea acestui minunat covor de flori.

Plantă carnivoră prezentă în pădurile din România. Cum recunoaștem ”Roua Cerului”, care se hrănește cu insecte

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *