FloriGrădină

Cum stimulăm înflorirea mușcatelor în 7 pași, pentru ghivece pline de flori tot sezonul

Deoarece pot fi crescute simplu, fără prea mare efort de îngrijire și diversității de forme și culori, mușcatele sunt flori ideale pentru a adăuga un aspect plin de culoare în designul peisagistic.

Acestea pot fi utilizate în ghivece suspendate, jardiniere, coșuri de flori sau chiar ca acoperitoare de sol.

Totuși, dacă doriți să aveți mușcate înflorite pe toată durata sezonului cald, trebuie să știți că în afara de achiziția florilor și amplasarea acestora în spațiile pe care doriți să le înfrumusețați, există câteva aspecte importante de care trebuie să țineți seama.  1. Amplasare

Atunci când alegeți locul unde vor sta ghivecele cu mușcate, trebuie să luați în considerare pozițiile soarelui pe durata zilei, în raport cu acestea.

Zonele din jurul casei pot fi în în plin soare, cu soare indirect, semiumbră sau umbră.

În ceea ce privește mușcatele, contează foarte mult locul unde vor fi amplasate. Acestea preferă locurile însorite, dar sunt puține soiuri care preferă soarele direct.

Mușcatele trebuie să aibă lumină din plin, altfel se vor dezvolta mai mult frunzele, iar plantele devin sensibile la boli și dăunători.

  1. Sol

Pământul din ghivece trebuie să fie format dintr-un amestec de pământ de grădină, turbă și nisip, în proporții aproximativ egale.

  1. Udare

Țineți cont că mușcata este sensibilă la excesul de apă. Udarea se face diferit, în funcție de temperaturile de afară și de locul unde este amplasată floarea.

Dacă acestea se află la soare, udarea se face zilnic, de preferat dimineața și seara, iar dacă este la semiumbră udarea se face la 2-3 zile, în funcție de temperaturile de afară.

Este de preferat să folosiți apă de ploaie, iar dacă nu aveți această posibilitate țineți apa 2-3 zile într-un vas, înainte să o folosiți pentru irigare.

Udarea se poate face turnând apă deasupra, cu o sticlă sau stropitoare, sau puneți ghiveciul într-un vas pe care îl umpleți cu apă și mușcata își va trage apa de care are nevoie.

O dată pe săptămână este recomandat să faceți un duș mușcatei, folosind tot apă de ploaie sau stătută de la robinet, folosind un pulverizator, dar să evitați să faceți acest lucru în plin soare în timpul zilei. Este preferabil să faceți dimineața această operațiune.

  1. Drenaj

Ghiveciul trebuie să aibă un drenaj bun. Dacă în găurile din partea de jos a ghiveciului rădăcinile încep să apară, acesta este un semn că acestea nu au suficient spațiu și trebuie schimbat cu unul mai mare.

  1. Fertilizare

O dată pe săptămână, fertilizați florile cu un îngrășământ special pentru mușcate.

Pe durata verii se face o pauză de fertilizare de o lună și se reduc udările, după care reluați atât udările cât și fertilizările în mod normal.

  1. Ciupirea

Pentru mușcatele să formeze o tufă cât mai deasă este recomandat să faceți ciupirea, prin îndepărtarea unei treimi din lăstari, cu mâna sau cu un foarfece.

Dacă tufa este mai bătrână se elimină jumătate din lăstari, iar înflorirea va fi pe măsură.Lăstarii sunt ramurile tinere, care se dezvoltă din rădăcină sau tulpină.

  1. Eliminare flori și frunze uscate

Un alt lucru extrem de important este îndepărtarea florilor și frunzelor uscate de la bază (locul de inserție pe tulpină).

În felul acesta se stimulează foarte mult înflorirea.

Cum putem să înmulțim simplu mușcatele. Gata cu florăriile, vei avea permanent mușcate noi, complet gratis

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *