GrădinăLegumicultură

Dacă faci această greșeală plantele de castraveți se vor usca. Rezolvarea este simplă

Grădinăritul pentru consumul propriu dar și cel la scară mai mare, în care se vizează obținerea unui profit are propriile secrete, mai mari sau mai mici.

În acest articol îți vom arăta o greșeală pe care o face aproape fiecare grădinar atunci când crește castraveți, ce va duce la uscarea plantei de fiecare dată și cum poți încerca să eviți această greșeală.

În primul rând, iată care este această greșeală: în mod accidental, lași cel puțin un castravete pe plantă să ajungă la maturitate și să devină galben.

Odată ce un castravete ajunge la maturitate și începe să devină galben, planta își va înceta treptat viața, indiferent dacă are sau nu boli sau dăunători.



Acest lucru se întâmplă dintr-un motiv simplu: ciclul de reproducere a plantei este destinat să perpetueze specia, iar odată ce aceasta și-a produs semințe mature și acestea sunt viabile, nu mai are un motiv să continue să crească și să fructifice.

Ghid de creștere a cucamelons, mini-castraveții mexicani cu aspect de pepene și gust de lămâie

Cum poți evita această greșeală?

Este simplu: fii atent și verifică toate plantele tale de castraveți cât mai des, pentru a vedea dacă există castraveți care încep să crească și să devină mari.

Dacă găsești un castravete care este deja mare, recoltează-l imediat, chiar dacă încă nu este complet matur.



Dacă lași un castravete să ajungă la maturitate și să devină galben, va fi prea târziu pentru a mai face ceva și planta își va înceta ciclul de fructificare.

Cinci sfaturi pentru a obține o recoltă bogată de castraveți:

  1. Verifică plantele din grădină cât mai des, studiază atent frunzele și tulpina pentru a depista eventuale probleme și recoltează toți castraveții care încep să crească și să devină mari, chiar dacă nu sunt încă complet maturi.
  2. Fii atent la dăunători și la bolile plantelor și tratează-le imediat dacă apar. Aceștia pot fi un factor important în scurtarea duratei de viață a plantelor. În zona noastră cea mai întâlnită boală este mană la castraveți. Vezi aici cum rezolvi problema frunzelor care se îngălbenesc și devin sfărâmicioase.
  3. Asigură-te că plantele tale de castraveți primesc suficientă apă și nutrienți. Este important să le udăm regulat și să folosim un îngrășământ bogat în azot pentru a le hrăni.
  4. În ultima perioadă a toamnei, când plantele își finalizează ciclul de rod, poți lăsa câțiva castraveți să se îngălbenească, pentru a le folosi în anul următor semințele.
  5. Nu în ultimul rând fii atent la problemele legate de polenizare. În cazul unei polenizări incomplete catraveții nu se vor alungi și vor rămâne rotunzi. Găsești detalii de rezolvare aici

Pe scurt, dacă vrei să ai productivitate pe termen lung în ceea ce privește această cultură, trebuie să fii atent și să recoltezi în mod regulat toți castraveții care încep să crească, înainte de a se îngălbeni.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.