Dăunătorul ”mănâncă tot”, care apare după ploi și distruge culturile din grădină. Metode ecologice de combatere a limacșilor
După ploi în grădini apare dăunătorul care mănâncă tot: limaxul – melcul fară cochilie. Cum se face îndepartarea lui din culturi cu produse folosite în agricultura ecologică.
Melci în grădina de legume
Este întâlnit în livezi, grădini de legume, răsadnițe cu legume, sere, solarii preferând locurile umede.
Iernează că ou în stratul superficial al solului adăpostit de pietre, granule de pământ, resturi vegetale, frunze. Adulții părăsesc locul de hibernare de obicei în luna mai la 8 – 10 grade, dezvoltând 2-3 generații pe an.
Cei mai periculoși dăunători la prun. Tratamente recomandate
Adulții consumă toate organele plantelor –frunze, flori, fructe, tuberculi și atacă cu preponderență legumele: salata, varza, conopida, tomate, ardei, fasole, castraveți, dovlecei etc.
Semnele atacului pe frunze se observă la început prin numeroase găuri în mijlocul frunzei sau pe margini, iar pe măsură ce consumă frunzele vor rămâne numai nervurile și un mucus vâscos.
La varză limacșii pătrund printe frunze după formarea căpățânii producând gelificarea țesuturilor și reducând valoarea comercială a producției.
În sol atacă semințele în curs de germinare, rădăcinile tuberizate care ulterior putrezesc sub acțiunea putregaiurilor cauzate de ciuperci și bacterii.
În câteva zile de la apariția lor, dacă nu se intervine, pot distruge întreagă cultură.
Sunt dăunătoare furnicile care se urcă în copaci sau pe trandafiri?
Pentru a menține limacșii la distanța de culturile noastre recomandam produsul Melcocid.
Este un produs certificat pentru folosirea în agricultura ecologică.
Se prezintă sub formă de granule de culoare albastră care prin compoziția lor asigură la nivelul solului corecție de azot, calciu, sulf și fier.
Se aplică în doză de 20kg/ha, prin împrăștiere uniformă de jur împrejurul plantelor și se repetă la câteva săptămâni.
Conținutul produsului face ca acesta să nu fie agreat de melci in gradina de legume și limaxi, menținându-i la distanță de culturile noastre. Este rezistent la apă și radiații ultraviolete.
Aveți grijă de culturile dumneavoastră!