GrădinăLegumicultură

De ce nu se alungesc castraveții și rămân rotunzi. Soluții de rezolvare. Trucuri pentru o cultură bogată de castraveți

Apreciați de toată lumea pentru gustul răcoritor și multitudinea de preparate culinare în care pot fi incluși, castraveții reprezintă una dintre cele mai populare culturi din grădini, fiind foarte ușor de crescut, cu minim de efort.

Totuși, cultura de castraveți depinde în mare măsură de polenizare, pentru a produce fructe de calitate.

În mod normal, această polenizare este realizată de albine și alte insecte polenizatoare, dar în sere, spații închise sau zone din grădină izolate, unde există o lipsă de polenizare naturală, acest proces poate fi dificil.Chiar dacă nu le afectează gustul și pot fi consumați fără probleme, lipsa polenizării poate duce la castraveți care nu se alungesc și devin rotunzi sau la o producție redusă.

Combinat cu o irigare inconstantă, castraveții nu se vor dezvolta corect și se vor opri din creștere și alungire.

Îmbunătățirea polenizării în grădina de legume

Există câteva trucuri pe care le putem folosi pentru a îmbunătăți polenizarea castraveților.

Astfel, pentru a remedia această problemă, trebuie să asigurăm o polenizare artificială cu ajutorul unor mici pensule sau a altor metode de transfer al polenului.

Una dintre cele mai simple este să agităm manual florile de castraveți pentru a ajuta la eliberarea polenului sau pur și simplu prin lovirea ușoară a acestora cu degetul.

O altă opțiune este să plantăm flori în zonele de cultură, care vor atrage albine sau alte insecte polenizatoare.  Aceasta trebuie combinată cu evitarea aplicării de pesticide în timpul perioadei de înflorire, deoarece pot afecta insectele polenizatoare și pot reduce polenizarea.

În cele din urmă, este important să cultivăm soiuri de castraveți care sunt autogami, adică se auto-polenizează și nu depind de insecte sau vânt. Aceste soiuri pot fi o soluție bună pentru cei care cultivă castraveți în spații închise sau care au probleme cu polenizarea în grădina lor.

Ghid de creștere a cucamelons, mini-castraveții mexicani cu aspect de pepene și gust de lămâieRecomandări pentru cultura de castraveți

Iată câteva sfaturi pentru o cultură abundentă de castraveți în grădina de acasă:

  1. Alegeți locul potrivit pentru cultivarea castraveților: Acești legume preferă solurile bine drenate și umede și locurile însorite. Este important să se evite zonele cu umiditate ridicată sau care băltesc, deoarece acestea pot duce la apariția bolilor.
  2. Semănați semințele de castraveți în timpul primăverii: Castraveții se pot semăna direct în sol în luna aprilie sau mai, după ce pericolul de îngheț a trecut. Este important să se aștepte până când solul s-a încălzit suficient pentru ca semințele să germineze.
  3. Îngrijiți solul și plantați semințele la adâncimea potrivită: Solul trebuie să fie afânat și să conțină compost sau alte îngrășăminte organice pentru a ajuta la creșterea sănătoasă a plantei. Semințele de castraveți trebuie să fie plantate la o adâncime de aproximativ 1-2 cm în sol.
  4. Udarea regulată: Castraveții au nevoie de apă regulată pentru a se dezvolta sănătos și a produce fructe. Este important să se udă plantele în mod regulat, dar să nu se lase apa să stagneze în sol.
  5. Nutrienți: Castraveții au nevoie de îngrășăminte pentru a crește și a produce fructe de calitate. Este recomandat să se aplice îngrășăminte organice sau un îngrășământ echilibrat pe bază de azot, fosfor și potasiu.
  6. Polenizarea: Castraveții au nevoie de polenizare pentru a produce fructe de calitate. În timpul perioadei de înflorire, se poate ajuta la polenizare prin agitarea florilor cu o pensulă sau prin aducerea de albine sau alte insecte polenizatoare în grădină.
  7. Recoltarea: Castraveții trebuie recoltați regulat pentru a încuraja producția continuă de fructe. Este important să se recolteze fructele înainte de a deveni prea mari sau galbeni pentru a asigura o producție continuă de fructe proaspete.

Tratament pentru mană la castraveți. Cum rezolvați problema frunzelor care se îngălbenesc și devin sfărâmicioase

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

7 comentarii la „De ce nu se alungesc castraveții și rămân rotunzi. Soluții de rezolvare. Trucuri pentru o cultură bogată de castraveți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *