FloriGrădină

Despre Aeonium Marnier Lapostolle Variegated. Suculenta bijuterie a naturii

Aeonium Marnier Lapostolle Variegated este forma pestriță a plantei suculente Aeonium Marnier Lapostolle, numită și Aeonium ‘Blush’, fiind considerată o bijuterie a naturii, care încântă ochiul cu frunzele sale în formă de rozetă și cu culorile spectaculoase.

Această plantă are frunzele de un verde închis, cu margini roz și o dungă violetă în centru, care preferă locurile luminoase, dar fără soare direct.De asemenea, are nevoie de un sol bine drenat și de udări moderate.

Această plantă este sensibilă la ger și trebuie adusă în interior pe timpul iernii.

Aeonium Marnier Lapostolle Variegated produce numeroase ramificații și poate forma tufe dense și colorate, fiind originară din Insulele Canare.

Culori vibrante, potrivite pentru orice decor

Această varietate de Aeonium se remarcă prin culorile sale variate ce trec de la nuanțe de verde pal până la tonuri de galben și roz, cu frunze uneori presărate cu margini sau dungi crem sau albe.

Textura și forma frunzelor dispuse straturi adaugă o notă de rafinament oricărui decor.

Culoarea roz se intensifică vara, când este expusă la lumină puternică.

Adaptabilitate și îngrijire

Aeonium Marnier Lapostolle Variegated se adaptează ușor la diferite medii de creștere, însă pentru a se dezvolta optim, necesită anumite condiții.

Iată câteva sfaturi de îngrijire:  1. Lumină și temperatură: Plasați planta într-un loc luminos, cu lumină moderată până la luminoasă. Temperaturile ideale sunt între 18°C și 24°C, evitând expunerea directă la soarele puternic.
  2. Udarea corespunzătoare: Evitați udarea excesivă, deoarece Aeonium Marnier Lapostolle Variegated poate suferi de putrezirea rădăcinilor. Udarea trebuie făcută doar atunci când stratul superior al solului s-a uscat complet.
  3. Sol și drenaj: Folosiți un sol bine drenat pentru a evita stagnarea apei în jurul rădăcinilor. Acest lucru este esențial pentru sănătatea plantei.
  4. Înmulțire și îngrășăminte: Planta poate fi multiplicată prin butași sau semințe. Îngrășămintele pot fi aplicate ocazional în perioada de creștere activă, însă cu moderatie, pentru a evita supradozarea.

Concluzie: O plantă deosebită pentru decor

Aeonium Marnier Lapostolle Variegated reprezintă o alegere potrivită pentru cei pasionați de plante suculente sau care caută să aducă o notă de exotism și eleganță în casele lor.

Cu un aspect impresionant și cerințe minime de îngrijire, această plantă adaugă cu siguranță un farmec aparte în orice mediu în care este cultivată.

Odată ce sunt respectate sfaturile de îngrijire, această plantă va recompensa cu culorile sale vibrante și cu forma sa unică.

Cum amenajezi simplu și de efect un spațiu mic de lângă casă, utilizând plante suculente

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *