Despre castraveți: recoltare, utilizare și trucuri cum să îi păstrăm proaspeți. Rețeta de castraveți murați de vară
Castravetele este o legumă extrem de populară, datorită ușurinței cu care poate fi cultivat în grădini și solarii, respectând anumite reguli simple.
Astfel, recoltarea castraveților trebuie făcută la momentul potrivit, înainte ca semințele să înceapă să se dezvolte, deoarece acest lucru poate face ca aceștia să devină amari și fibroși. Verificați plantele zilnic și recoltați castraveții când aceștia au dimensiunea optimă.
Recoltarea regulată a fructelor mature încurajează o producție continuă de castraveți. Acest lucru va determina planta să producă mai multe flori și castraveți noi. Nu lăsați castraveții prea mult timp pe plantă, deoarece acest lucru poate determina planta să-și concentreze energia pe producția de semințe și să reducă producția de fructe. Detalii aici
Atunci când recoltați castraveții, folosiți un cuțit ascuțit sau o foarfecă de grădină pentru a tăia codițele. Asigurați-vă că tăiați codița cât mai aproape posibil de plantă, fără a trage sau a rupe fructul.
Schemă de tratamente minime obligatorii la cultura de castraveți, pentru mană, putregai, făinare
Utilizarea castraveților:
Consum proaspăt: Cel mai simplu mod de a utiliza castraveții este să-i consumați proaspeți în salate, sandvișuri sau ca garnitură. Gustul lor răcoritor și crocant se potrivește perfect cu alte legume și verdeață.
Smoothie și sucuri: Dacă vă doriți să beneficiați de proprietățile hidratante ale castraveților, puteți încerca să-i adăugați în smoothie-uri sau să-i stoarceți pentru a obține un suc revigorant.
Murături: Castraveții sunt foarte buni și în stare murată.
Rețetă castraveți murați vara
Pentru conservare rapidă și consum pe durata verii folosiți următoarele ingrediente:
- 2 kg castraveți de grădină;
- câțiva căței de usturoi mari (tăiați în două) – opțional;
- rămurele de cimbru și mărar uscate;
- un ardei iute;
- o felie de pâine
Rămurelele de cimbru și mărar se așează pe fundul borcanului, apoi se aranjează castraveții, usturoiul și ardeiul iute, după care punem deasupra un alt strat de cimbru și mărar.
Saramura se face din 2 litri de apă și 3 linguri de sare grunjoasă, prin fierbere timp de 2-3 minute. După 15 minute, timp în care saramura s-a mai răcorit, se toarnă în borcane și se pune capacul.
Atunci când turnăm saramura borcanele trebuie așezate pe o tavă metalică, pentru a nu crăpa (disiparea căldurii).
După aproximativ o oră, timp în care saramura a ajuns la temperatura camerei, în partea de sus a borcanului se pune o felie de pâine, care se scoate după 24 de ore. Drojdia din aceasta va ajuta fermentarea.
În 3-4 zile, dacă borcanele sunt așezate într-o zonă însorită, castraveții murați de vară sunt gata de consum.
PONT Dacă observați după o perioadă că usturoiul din borcan devine albastru sau verde citiți detalii aici.
Trucuri legate de castraveți:
Păstrați-i proaspeți: Dacă doriți să păstrați castraveții proaspeți pentru mai mult timp, înfășurați-i individual într-un prosop de hârtie și păstrați-i în frigider. Aceasta va ajuta la absorbția excesului de umiditate și va preveni mucegaiul.
Îndepărtarea zonei amare: Dacă castraveții pe care i-ați cules sunt amari, puteți îndepărta parțial amărăciunea prin tăierea capetelor. Apoi, tăiați castraveții în felii sau cuburi.
Exfoliant natural: Castraveții pot fi utilizați și în rutina de înfrumusețare. Tăiați un castravete în felii subțiri și frecați-le ușor pe pielea feței pentru a exfolia și hidrata pielea.
Ghid complet pentru udarea corectă a castraveților. La cât timp se face, cantitatea de apă necesară
Pingback: De ce se îngălbenesc și cad castraveții. Cauze posibile, metode de remediere – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: Despre mărar, planta aromatică cu aromă inconfundabilă. Sfaturi de cultivare, utilizare și beneficii – Atlas pentru casă și grădină