GrădinăLegumicultură

Dezvoltarea rădăcinilor la legume

Pentru a evalua sanatatea si performanta unei culturi este bine sa ne indreptam atentia si asupra radacinilor.

Un sistem radicular bine dezvoltat este important pentru orice cultura dar mai ales pentru legume si are implicatii directe asupra potentialului de productie, rezistentei la stres, absorbtiei si asimilarii nutrientilor.

Dezvoltarea radacinii este mai intensa in primele fenofaze si scade in perioada fructificarii.

Pentru obtinerea unor plante sanatoase cu un sistem radicular bine dezvoltat recomandam utilizarea stimulentului de crestere AMINOFEED SUPER.

Este un stimulator al plantelor sub forma de gel ce are in compozitie azot, aminoacizi, alge marine, gibereline si microelemente (mangan, cupru, calciu, fier, zinc, bor).

VIDEO Sistemul ”vas dublu” pentru răsaduri uriașe. Metoda simplă pentru dezvoltarea rădăcinilor

Este destinat aplicarii in stadiul de rasaduri, la transplantare atat pentru legume, flori, plante ornamentale cat si puieti de pomi si butasi de vita de vie.

Tot in perioada de formare a sistemului radicular si la transplantare un rol important il reprezinta FOSFORUL. Ajuta plantele la dezvoltarea radacinilor, inradacinarea rapida dupa transplantare, ofera rezistenta asupra patogenilor.

Plantele afectate de lipsa fosforului isi incetinesc cresterea, au radacini slabite iar frunzele au o culoare verde-albastruie violacee sau rosiatica.
Pentru asigurarea fosforului necesar reconandam fertilizanti:
– SOLFERT 11-52-5 +ME – aplicat foliar sau prin fertigare.
– GELIASOL 13-66-13+ME – aplicat prin fertigare.
Plantele vor avea o dezvoltare puternica a radacinilor, a suprafetei foliare si o buna rezistenta la stres, boli si daunatori.

Aveti grija de plantele dumneavoastra!
inginer agronom Adriana Cornaciu

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

3 comentarii la „Dezvoltarea rădăcinilor la legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *