Grădină

Dicționar termeni gazon

Fertilizant: Amestec de substanțe ce asigură hrana gazonului și îl ajută să se dezvolte. Poate fi foliar (se aplică prin stropire, cu pompa și absoarbe prin frunze) sau radicular (sub formă de granule, substanțele se elibereaza treptat în sol și se absorb prin rădăcini)

Încorporare în sol: După semănare, semințele se încorporează în sol cu ajutorul unei greble până când nu mai sunt vizibile la suprafață

Semănare: Împrăștierea semințelor de gazon pe terenul pe care vom înființa peluza. Se face cu un dispozitiv special (care costă aprox. 100 lei) sau cu mâna.

Scarificare: extragerea părților uscate din gazon cu ajutorul unui dispozitiv (numit scarificator) sau a greblei. Înainte de scarificare trebuie să vă asigurați că gazonul este uscat (nu a fost udat timp de 1-2 zile sau a trecut suficient timp de la ultima ploaie). Anterior scarificării, acesta se tunde destul de jos (3 cm).

Supraînsămânțare: Pe durata primăverii dar și toamna, gazonul necesită aplicări de semințe suplimentare, mai ales în zonele ce au fire rare. Peste semințe se adaugă pământ sau amestec nisip/pământ si se udă zilnic până la răsărire

Udare: gazonul se udă mai des pe durata verii și mult mai puțin în perioada primăvară/toamnă. Pe durata iernii gazonul nu necesită lucrări de întreținere.

Tăvălugire: Nivelarea suprafeței cu ajutorul unui dispozitiv greu, care asigura priza cu solul a semințelor.

Pașii simpli de înființare a peluzei de gazon

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Dicționar termeni gazon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *