LegumiculturăPentru casă

Din grădină în bucătărie. Cum se păstrează pe sfoară gustul intens al ardeilor uiți și aroma usturoiului

Dincolo de efectul estetic, de care ne putem folosi pentru a decora anumite zone, există și alte avantaje dacă cununile de ardei și usturoi sunt depozitate împreună.

Astfel, păstrarea ardeilor și usturoiului în apropiere poate duce la un schimb subtil de arome între ele, ceea ce poate adăuga un nivel interesant de complexitate gustului în preparatele culinare.De asemenea, întrucât ambele pot fi uscate și depozitate în același mod, poate ajuta la economisirea spațiului și facilitează procesul de conservare, cu mențiunea că funiile trebuie să fie distanțate între ele, pentru a permite circulația aerului.

Este important să monitorizați cununile periodic pentru a vă asigura că nu apar semne de deteriorare. Dacă observați că unul dintre ingredientele se deteriorează, este recomandat să îl înlăturați pentru a preveni răspândirea problemei la celelalte.

Procesul de uscare a ardeilor iuți pe sfoară

Ardeiul iute, uscat pe sfoară, este un mod tradițional de conservare. Procesul implică atașarea ardeilor iuți pe o sfoară și suspendarea acestora într-un loc aerisit și uscat, pentru a se usca natural. Acest lucru permite ardeilor să-și păstreze aroma și iuțimea.

Detalii importante:

 1. Alegerea ardeilor: Alegeți ardei iuți proaspeți și sănătoși. Puteți folosi diverse soiuri de ardei iute, în funcție de preferințele dvs. privind iuțimea și gustul.
 2. Spălarea și curățarea: Spălați și curățați ardeii iuți de impurități și pesticide. Tăiați capetele ardeilor și îndepărtați semințele și membranele interioare dacă doriți să reduceți iuțimea.
 3. Suspendarea pe sfoară: Folosiți o sfoară sau o sârmă subțire pentru a lega ardeii de cozi. Asigurați-vă că ardeii sunt așezați pe sfoară într-un mod care permite circulația aerului în jurul lor. Spațiul între ardei și lungimea sforii ar trebui să fie suficient pentru a evita contactul între ei.
 4. Uscarea la umbră: Suspendați sfoara într-un loc uscat, aerisit și protejat de soare direct. Ardeii ar trebui să fie expuși la aer timp de câteva săptămâni până când se usucă complet. Este important să nu expuneți ardeii direct la lumina soarelui, deoarece aceasta poate afecta culoarea și aroma lor.
 5. Verificarea și păstrarea: Verificați periodic ardeii pentru a vă asigura că se usucă uniform și nu se mucegăiesc. Dacă observați orice semn de mucegai sau deteriorare, ar trebui să înlăturați acei ardei pentru a preveni răspândirea deteriorării. După ce ardeii sunt complet uscați, păstrați-i într-un loc uscat și sigur, de preferință într-un recipient etanș, pentru a păstra prospetimea și aroma.
 6. Utilizarea ardeilor uscați: Ardeii iuți uscați pot fi măcinați pentru a obține fulgi sau pudră de ardei iute, sau pot fi rehidratați în apă caldă, înainte de a fi utilizați în preparatele culinare. Ei adaugă o notă intensă de iuțime și aromă în orice fel de mâncare și sunt ideali pentru a condimenta diverse preparate culinare.
PONT: Ardeii iuți cu pulpă groasă pot fi ajutatți să se usuce efectuând o crestătură. Veți evita astfeș mucegăirea în interior a acestora.

5 idei de combinații picante pentru mâncare

Cununi de usturoi. Păstrare iarna

Procesul de a împleti „cununi de usturoi” este adesea folosit pentru a conserva usturoiul pentru perioade mai lungi de timp.

Cum puteți face cununi de usturoi:

 1. Alegerea usturoiului: Alegeți usturoi sănătos, mare și fără semne de deteriorare. Curățați și uscați dacă acesta este murdar sau umed.
 2. Tăierea tijei: Tăiați tija (partea de sus a usturoiului) la aproximativ 2-3 centimetri deasupra cățeilor. Acest lucru ajută la prevenirea mucegaiului și a altor probleme de depozitare.
 3. Legarea cu sfoară: Folosiți o sfoară sau un fir rezistent pentru a înoda căpățânile de usturoi în jurul tijei tăiate. Faceți un nod strâns pentru a asigura că cununa de usturoi rămâne intactă.
 4. Uscarea într-un loc aerisit: Suspendați cununa de usturoi într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat. Poate fi o zonă umbroasă în bucătărie sau un spațiu ventilat în aer liber, dacă vremea este potrivită.
 5. Monitorizarea și depozitarea: Verificați periodic cununile de usturoi pentru a vă asigura că se usucă uniform și nu apar semne de mucegai sau deteriorare.

După ce usturoiul este complet uscat, puteți depozita cununile într-un loc uscat și întunecat, unde să fie protejate de umiditate și lumină excesivă. Usturoiul astfel pregătit poate fi folosit la gătit pe tot parcursul anului.

Usturoiul negru, ultimul trend în bucătărie. Are un gust deosebit și beneficii pentru sănătate

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *