DIY

DIY Construiește singur scaune de tip retro

Moda retro a revenit de o perioadă în tendințe și dacă aveți o casă amenajată în stil tradițional puteți lua în considerare amenajarea unui spațiu de tip bar sau de luat masa în interior sau exterior în acest mod, aspect ce adăugă o notă unică locuinței.

Vestea bună este că acest concept poate fi făcut în regim propriu, de tip do it yourself, astfel încât oricine poate reproiecta un scaun retro, folosind piese de mobilier vechi, pe care le găsiți cu un minim efort în gospodăriile vechi sau magazinele de mobilă second hand.

Atâta timp cât scaunul este suficient de înalt și cu un aspect rotund, artistic, veți avea o piesă de mobilier care se va potrivi trendului vintage.

Iată câteva idei de a-ți proiecta propriul scaun de bar retro

 

Alege designul și culorile

Când mergi să cauți un scaun pe care îl vei reproiecta, caută forme curbate și un design confortabil. Cadrul trebuie să fie în stare bună, sau alegeți un scaun care are acest detaliu pe care să îl puteți înlocui cu ușurință.

Schițați proiectul scaunului pe hârtie de mai multe ori și, cu marcaje, încercați câteva culori diferite pentru scaune. Fii îndrăzneț, puteți folosi culori de tip roșu aprins sau buline.

Uită-te în jurul camerei și alege o culoare care să o înveselească, fără să contrasteze inestetic cu alte culori.

La magazinele second-hand de mobile găsiți și cumpărați un scaun care vă tentează din punct de vedere al formei și rezistenței și care au un design rotunjit sau curbat. Ar trebui să fie în stare suficient de bună pentru a fi utilizat fără multe reparații și ar trebui să aibă o bază suficient de solidă.

Atașați la noul scaun o placă de lemn

Dați patru găuri și pe fundul scaunului atașați placa de lemn cu șuruburi cu cap rotund. Dacă șuruburile sunt incomode să se stea pe ele, încercați să le adânciți puțin, până când intra în lemn.

Asigurați-vă că scaunul va fi stabil atunci când se pune greutate pe el. Acum aveți un scaun de bar nou, colorat. Faceți alte scaune în același mod sau cu culori diferite, dacă preferați.

Vopsește scaunul

În funcție de ce este fabricat scaunul de bar, vopsiți-l în culori contrastante sau complementare.

Pentru un scaun din lemn, eliminați lacul vechi sau vopseaua, apoi revopsiți.

Vezi aici cum se tratează lemnul.

Pentru un scaun metalic – vopsiți o bază de grund pe picioarele metalice, apoi, când grundul s-a uscat, vopsiți scaunul.

Puteți folosi pentru designul scaunelor și ceva diferit, cum ar fi un scaun de motocicletă sau un scaun de tractor de modă veche, pe care să îl puteți vopsi într-o culoare strălucitoare.

Acestea sunt destul de populare, dar sunt mai greu de montat în scaun.

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *