FloriGrădinăPentru casă

Două metode de iernare fără întreținere a crizantemelor. Puteți uita complet de ele iarna, vor fi înflori abundent și sezonul următor

Crizantemele sunt flori perene extreme de populare, care înfloresc până toamna târziu, dar pentru a le avea și în sezonul următor, este important să fie iernate corespunzător.

Păstrarea pentru sezonul următor în perioada de iarnă poate fi o provocare, întrucât dacă vor rămâne în aer liber rădăcinile vor îngheța și plantele trebuie aruncate.

Veți economisi astfel bani, pentru că în loc să cumpărăm plante noi, ne putem bucura de cele de anul trecut.Iată două metode simple și fără întreținere de a ierna crizantemele:

În grădină

 • Înainte de venirea primului îngheț, tăiați tulpinele crizantemelor la o înălțime de aproximativ 10 cm deasupra solului.
 • Adăugați un strat de mulci gros în jurul plantei, pentru a o proteja de îngheț.
 • Dacă locuiți într-o zonă cu ierni foarte reci, puteți acoperi crizantemele cu un material nețesut de tip folie agril sau cu o folie de protecție. Nu se recomandă folosirea foliilor din plastic pentru că vor crea un nivel mare de umiditate, care poate duce la putrezire.

În beci sau pivniță

 • Înainte de venirea primului îngheț, tăiați tulpinele crizantemelor la o înălțime de aproximativ 5 cm deasupra solului.
 • Scoateți planta din pământ și puneți-o într-un recipient cu nisip umed.
 • Așezați recipientul într-un beci sau pivniță răcoroasă, cu temperaturi cuprinse între 2 și 5 grade Celsius.

Arbuști și pomi fructiferi care trebuie protejați de frig iarna. Ce amănunt scapă din vedere majorității pomicultorilorÎn primăvară, când temperaturile încep să crească, poți să scoți crizantemele la lumină.

Le puteți muta înapoi în interior sau în exterior și puteți începe să le udați și să le fertilizați.

Crizantemele vor reveni în scurt timp la normal și puteți să le transplantați în ce loc doriți, iar acestea vor începe să înflorească din nou.

Când poți să scoți crizantemele la lumină

În general începând cu luna martie, le poți muta într-un loc luminos. Dacă optați pentru a le pune direct în aer liber, acest lucru trebuie făcut după ce pericolul de îngheț a trecut și temperaturile pe durata nopții nu mai scad sub 5 grade Celsius.

În această perioadă de după iernare, este important să începi să le uzi mai des și să le fertilizezi.

Sfaturi suplimentare pentru îngrijirea crizantemelor

 • Dacă crizantemele au fost plantate în ghiveci pe durata unui sezon, în primăvara următoare luați în considerare mutarea acestora direct în pământ, pentru o înflorire abundentă. Chiar dacă le fertilizați, pământul din ghiveci își consumă resursele pentru a hrăni numărul mare de flori și crizantemele nu se vor dezvolta la potențialul maxim.
 • Dacă crizantemele sunt plantate în sol care nu este bine drenat, adăugați un strat de nisip sau pietriș fin în partea de jos a gropii de plantare.
 • Dacă nu aveți un loc răcoros și întunecat, puteți încerca să păstrați crizantemele într-o cameră răcoroasă.
 • Nu fertilizați iarna crizantemele. Fertilizarea poate provoca creșterea excesivă a lăstarilor, care sunt mai susceptibili la putrezire.
 • Dacă pe durata iernii observați semne evidente de ofilire, puteți încerca să le udați o dată sau de două ori pe lună.

Cu puțină îngrijire, crizantemele dvs. ar trebui să iasă din iarnă sănătoase și puternice și să vă bucurați de acestea pentru încă un sezon.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Două metode de iernare fără întreținere a crizantemelor. Puteți uita complet de ele iarna, vor fi înflori abundent și sezonul următor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *