GrădinăLegumicultură

EXCLUSIV Roșia care a crescut într-un spațiu minuscul, între pavele și treptele de gresie VIDEO

Natura ne oferă permanent motive de uimire.

Iar plante de tomate, iubite de toată lumea, ne demonstrează cât pot să fie de adaptabile și să se folosească de un minim de resurse pentru a se dezvolta și rodi.În luna iunie am văzut că lângă treptele de la intrarea în casă a apărut un fir de roșie. Nu am nicio idee cum a ajuns sămânța în acel loc, cel mai probabil purtată de vânt. Primul impuls a fost să scot firul și eventual să îl replantez în altă parte, în grădină. Însă mi-am dat seama că ar fi un efort inutil, pentru că nu aș fi avut cum să îl extrag de acolo fără să deteriorez rădăcinile. Așa că l-am lăsat, fără să-i mai fac ceva, ne-a povestit Marius Danciu din comuna Hemeiuș, județul Bacău.

Zi după zi, firul de roșie a crescut ca și când rădăcinile s-ar fi aflat în pământ fertil și nu înghesuite într-o mică gaură din gresie.”Văzând cât de repede și de mare crește, la un moment dat am protejat roșia cu o ladă de plastic și i-am legat ramurile, pentru că se întindea până la intrarea în casă. Este, până la urmă, o mică minune a naturii în curtea mea. Iar dacă anul trecum am avut roșii în solar până în luna decembrie anul acesta avem parte de această plantă care ne încântă privirile”, a completat Marius Danciu.

Roșiile cherry și adaptabilitatea acestora la condițiile de mediu

Firul de roșie prezentat este de tip cherry, cunoscut ca fiind un soi foarte rezistent la condițiile de mediu.

Situația prezentată ne arată și cât de mare este adaptabilitatea acestora.

Mai mult decât atât, aceasta este dovada vie că roșiile cherry reprezintă o opțiune excelentă pentru grădinarii care doresc să cultive tomate în locuri dificile sau în condiții climatice adverse.

Aceste fructe mici și gustoase sunt rezistente la secetă, temperaturi ridicate și au o adaptabilitate remarcabilă la diferite tipuri de sol.

Nu se știe exact cine a creat roșiile cherry, dar se crede că acestea au fost dezvoltate în Italia. Primele documente care fac referire la roșiile cherry datează din secolul al XIX-lea.

În România, roșiile cherry au început să se cultive în secolul al XX-lea. Acestea sunt acum o varietate foarte populară în țara noastră și sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Cu câteva măsuri preventive și o îngrijire corespunzătoare, puteți obține recolte bogate de roșii cherry chiar și în cele mai dificile medii de cultivare.

UPDATE

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

2 comentarii la „EXCLUSIV Roșia care a crescut într-un spațiu minuscul, între pavele și treptele de gresie VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *