GrădinăLegumicultură

Exemplu de organizare și productivitate. Patru culturi pe an, în solar neîncălzit

Daniel Danciu, agricultor din zona Alba Iulia,  reușește să producă 4 culturi pe an, în același solar.

Cum sunt organizate culturile

  1. În luna ianuarie 2023, în solar a fost plantată ceapă, care a fost recoltată în perioada martie-aprilie.
  2. În luna aprilie, în același spațiu au fost plantate tomate până în septembrie.
  3. La finalul lunii septembrie, cultura de roșii a fost înlocuită cu salată.
  4. Până pe data de 8 decembrie 2023, prima cultură de salată a fost recoltată și a fost plantat din nou salată.

Secretele Grădinarului

Câteva amănunte importante legate de productivitate:Pentru ultima cultură de salată din decembrie, care trebuie să reziste temperaturilor mici în solar neîncălzit,  grădinarul folosește folie termică și semințe de hibrid Meteore, rezistent la frig.

Pentru fertilizarea culturilor de peste an, Daniel Danciu folosește doar Ingrasamant organic Gospodaru, certificat ecologic, produs în România.

Despre îngrășământul organic Gospodaru

Utilizarea îngrășământului organic produs de Albatros Gold în solarii și sere are multiple beneficii. Acest îngrășământ ajută la îmbunătățirea structurii solului, mentinandu-l aerat și ușor de lucrat.

De asemenea, furnizează substanțe nutritive esențiale plantelor într-un mod treptat, ceea ce poate duce la o creștere sănătoasă și viguroasă a acestora.

Îngrășământul organic Gospodaru contribuie la menținerea echilibrului biologic al solului, sprijinind activitatea microorganismelor benefice și a macroorganismelor, cum ar fi râmele.

Acestea ajută la descompunerea materiei organice și eliberează substanțe nutritive în mod treptat, spre deosebire de îngrășămintele chimice, care pot duce la acumularea excesivă de săruri în sol.

Un alt avantaj al Îngrășământului organic produs de Albatros Gold este reducerea riscului de poluare a apelor subterane și de suprafață, deoarece acesta se descompune mai lent și nu conține substanțe chimice sintetice, care pot afecta mediul înconjurător.

Este important să adaptați cantitatea de îngrășământ organic în funcție de tipul de cultură, nevoile specifice ale plantelor și caracteristicile solului din solariu sau seră.

Mai mult detalii despre organizarea culturilor pe Pagina Gradina mea cu legume si fructe

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *