Grădină

Fertilizarea cu sfeclă roșie, boost de substanțe nutritive pentru plante. Vor reveni la viață în 10 zile

Dacă aveți plante care par secătuite de nutrienți (frunze galbene, semne de ofilire) vă puteți folosi de o legumă bogată în substanțe benefice, pentru a le readuce la viață.

Sfecla roșie este deosebit de bogată în nutrienți, atât pentru oameni, cât și pentru plante și este o modalitate naturală și eficientă de a le fertiliza.

Aceasta ajută la creșterea și dezvoltarea plantelor, iar utilizarea ei nu dăunează mediului.

Sfecla roșie conține, în diferite concentrații, următoarele substanțe benefice pentru plante: • Azot: Azotul este un nutrient esențial pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Acesta contribuie la formarea clorofilei, care este necesară pentru fotosinteză.
 • Fosfor: Fosforul este un nutrient important pentru dezvoltarea rădăcinilor, a florilor și a fructelor și contribuie la întărirea țesuturilor plantelor.
 • Potasiu: Potasiul este un nutrient important pentru rezistența plantelor la boli și dăunători. Elementul contribuie, de asemenea, la transportul apei și a nutrienților în plante.
 • Calciu: Calciul este un nutrient important pentru sănătatea generală a plantelor, care contribuie la întărirea țesuturilor.
 • Magneziu: Magneziul este un nutrient important pentru fotosinteză. El contribuie, de asemenea, la formarea clorofilei și la transportul apei și a nutrienților în plante.
 • Fier: Fierul este un nutrient important pentru producerea de clorofilă.
 • Bor: Borul este un nutrient important pentru dezvoltarea rădăcinilor și a florilor și contribuie, de asemenea, la întărirea țesuturilor plantelor.
 • Cupru: Cuprul este un nutrient important pentru dezvoltarea rădăcinilor și a florilor. El contribuie, de asemenea, la întărirea țesuturilor plantelor și la rezistența la boli.
 • Mangan: Manganul este un nutrient important pentru fotosinteză, având un rol important la rezistența la boli.
 • Zinc: Zincul este un nutrient important pentru dezvoltarea rădăcinilor și a florilor. El contribuie, de asemenea, la întărirea țesuturilor plantelor și la rezistența la boli.

Sfecla roșie poate fi folosită pentru fertilizare în următoarele moduri:

Luați două sfecle mici și dați-le prin răzătoarea mică, cu tot cu coajă. Ar trebui să obțineți aproximativ 150 g de sfeclă roșie, pe care o acoperiți cu un litru de apă caldă. 

Puneți amestecul într-un vas cu capac și lăsați-l să stea 3-4 zile într-un loc cald. 

Folosiți soluția pentru fertilizarea plantelor, prin amestecarea cu apă în proporție de aproximativ 1 la 5 părți de apă.După fertilizare, udați planta mai des și puneți-o într-un loc luminos.

În 10 zile veți observa ca floarea a devenit mai puternică, iar frunzele sunt mai mari și mai sănătoase.

Cum se păstrau acum 90 de ani zarzavaturile pentru iarnă. Metoda uitată a gropii arse

Alte metode:

 • Infuzie: Sfecla roșie poate fi fiartă întreagă în apă timp de 30 de minute, cu tot cu coajă. După răcire, infuzia poate fi diluată cu apă curată în proporție de 1:1 și folosită pentru udarea plantelor.
 • Decoct: Sfecla roșie poate fi taiată în 4 și fiartă în apă timp de 1 oră. După răcire, decoctul poate fi diluat cu apă curată în proporție de 1:2 și folosit pentru udarea plantelor.
 • Biohumus: Biohumusul este un îngrășământ organic obținut din gunoi de grajd fermentat. Sfecla roșie poate fi adăugată în procesul de fermentare a biohumusului, ceea ce va spori conținutul de nutrienți al acestuia.

Ce putem fertiliza cu sfeclă roșie

Sfecla roșie poate fi folosită pentru fertilizarea unei game largi de plante, inclusiv:

 • Plante de interior: Sfecla roșie este un îngrășământ excelent pentru plantele de interior, deoarece este bogată în nutrienți și nu conține substanțe chimice dăunătoare.
 • Plante de grădină: Sfecla roșie poate fi folosită pentru fertilizarea plantelor de grădină, cum ar fi legumele, fructele și florile.
 • Plante ornamentale: Sfecla roșie poate fi folosită pentru fertilizarea plantelor ornamentale.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *