Grădină

Fertilizarea foliară la culturile din grădină

Prin fertilizare se urmareste completarea nevoilor plantelor de substante nutritive care nu se afla in sol, in cantitati suplimentare, sub forma asimilabila.
O importanta deosebita in fertilizarea culturilor agricole o detine FERTILIZAREA FOLIARA cu solutii complexe de substante nutritive.
AVANTAJELE aplicarii ingrasamintelor foliare sunt:
– aproape toate elementele pot fi asimilate prin frunze.
– se aplica in cantitati mici si au actiune rapida.
– se corecteaza carentele de elemente nutritive in mod rapid.
– nu provaca arsuri si sunt compatibile cu majoritatea substantelor pentru tratamente.
– cresterea productiei cantitativ si calitativ.
Fertilizarea foliara se poate aplica la toate culturile. Iata cateva exemple :
– LA CULTURILE PAIOASE – se aplica la infratire , inaintea formarii spicului , in timpul formarii boabelor , determinand sporuri de productie pana la 45%.
– LA PORUMB – se aplica pentru cresterea masei foliare, imbunatatirea calitatii polenului, formarea boabelor si umplerea stiuletelui, corectarea carentelor.
– LA FLOAREA SOARELUI – se aplica pentru stimularea vegetativa , atenuarea stresului provocat de conditiile meteo , imbunatatirea calitatii florilor , a infloririi si maturizarii uniforme a semintelor.
– LA CULTURILE LEGUMICOLE – se aplica inca din faza de rasad pentru dezvoltarea sistemului radicular si a masei vegetative , dupa transplantare , in fazele cu cerinte maxime de elemente nutritive: inflorire , legarea fructelor , cresterea si coacerea fructelor.
– LA POMII FRUCTIFERI SI VITA DE VIE – se aplica pentru corectarea imediata a carentelor de elemente nutritive ce pot provoca aparitia unor boli , cresterea masei foliare, legarea , cresterea si coacerea uniforma a fructelor , cresterea productiei cantitativ si calitativ.
Pentru a obtine productii mari si calitative recomandam ingrasaminte foliare:
– AMINOFEED SUPER –stimulent de crestere a plantelor, pe baza de aminoacizi , alge marine si microelemente , aplicat in doza de 2,0 – 3,0 l/ha.
– GAMA SOLFERT – cu diferite concentratii in elemente nutritive si microelemente, aplicate in doza de 3,0 – 4,0 kg/ha .
– GAMA SOLAR – cu diferite concentratii de elemente nutritive si microelemente , aplicate in doza de 2,0-5,0 l/ha.
Ingrasamintele foliare se aplica prin stropirea plantelor in perioada de vegetatie.
Aveti grija de culturile dumneavoastra!

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *