Fertilizarea foliară la culturile din grădină

Prin fertilizare se urmareste completarea nevoilor plantelor de substante nutritive care nu se afla in sol, in cantitati suplimentare, sub forma asimilabila.
O importanta deosebita in fertilizarea culturilor agricole o detine FERTILIZAREA FOLIARA cu solutii complexe de substante nutritive.
AVANTAJELE aplicarii ingrasamintelor foliare sunt:
– aproape toate elementele pot fi asimilate prin frunze.
– se aplica in cantitati mici si au actiune rapida.
– se corecteaza carentele de elemente nutritive in mod rapid.
– nu provaca arsuri si sunt compatibile cu majoritatea substantelor pentru tratamente.
– cresterea productiei cantitativ si calitativ.
Fertilizarea foliara se poate aplica la toate culturile. Iata cateva exemple :
– LA CULTURILE PAIOASE – se aplica la infratire , inaintea formarii spicului , in timpul formarii boabelor , determinand sporuri de productie pana la 45%.
– LA PORUMB – se aplica pentru cresterea masei foliare, imbunatatirea calitatii polenului, formarea boabelor si umplerea stiuletelui, corectarea carentelor.
– LA FLOAREA SOARELUI – se aplica pentru stimularea vegetativa , atenuarea stresului provocat de conditiile meteo , imbunatatirea calitatii florilor , a infloririi si maturizarii uniforme a semintelor.
– LA CULTURILE LEGUMICOLE – se aplica inca din faza de rasad pentru dezvoltarea sistemului radicular si a masei vegetative , dupa transplantare , in fazele cu cerinte maxime de elemente nutritive: inflorire , legarea fructelor , cresterea si coacerea fructelor.
– LA POMII FRUCTIFERI SI VITA DE VIE – se aplica pentru corectarea imediata a carentelor de elemente nutritive ce pot provoca aparitia unor boli , cresterea masei foliare, legarea , cresterea si coacerea uniforma a fructelor , cresterea productiei cantitativ si calitativ.
Pentru a obtine productii mari si calitative recomandam ingrasaminte foliare:
– AMINOFEED SUPER –stimulent de crestere a plantelor, pe baza de aminoacizi , alge marine si microelemente , aplicat in doza de 2,0 – 3,0 l/ha.
– GAMA SOLFERT – cu diferite concentratii in elemente nutritive si microelemente, aplicate in doza de 3,0 – 4,0 kg/ha .
– GAMA SOLAR – cu diferite concentratii de elemente nutritive si microelemente , aplicate in doza de 2,0-5,0 l/ha.
Ingrasamintele foliare se aplica prin stropirea plantelor in perioada de vegetatie.
Aveti grija de culturile dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.