Întotdeauna am adăugat aproximativ o linguriță de sare Epsom în gaura în care le plantez roșiile. Face minuni, a menționat Elena F., grădinar cu experiență, pe un grup de legumicultură.
Sarea amară Epsom își are originea în localitatea Epsom din Surrey, Anglia, unde a fost descoperită pentru prima dată în secolul al XVII-lea. Această sare minerală este cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu și este extrasă în zilele noastre din depozitele subterane de sare din diferite părți ale lumii, cum ar fi Germania, Statele Unite ale Americii și China.
Deși sarea amară Epsom își trage numele de la localitatea englezească, ea este produsă în prezent în întreaga lume și este utilizată în agricultură, medicină, cosmetice și alte domenii.
Sarea amară Epsom, cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu, are următoarea compoziție chimică:
Această sare minerală este cristalină, incoloră și solubilă în apă. Este utilizată în principal ca îngrășământ pentru plante, deoarece conține magneziu și sulf, doi nutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.
Diferența la udarea grădinii între apa de ploaie și cea extrasă din sol
Sarea amară Epsom este utilizată în agricultură ca îngrășământ pentru plante, deoarece conține magneziu și sulf, doi nutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Magneziul este un component important al clorofilei, pigmentul verde din plante care le permite să efectueze fotosinteza, iar sulfatul ajută la formarea proteinelor, a aminoacizilor și a altor molecule importante în cadrul proceselor metabolice ale plantelor.
Fertilizarea cu sare amară Epsom poate îmbunătăți sănătatea plantelor și poate crește randamentul culturilor. Ea poate fi utilizată pentru o gamă largă de plante, cum ar fi legumele, fructele, ierburile și plantele ornamentale.
Cu toate acestea, este important să utilizați sarea amară Epsom în cantități adecvate și să urmați instrucțiunile de aplicare și dozare, deoarece o cantitate prea mare poate avea efecte negative asupra sănătății plantelor și poate duce la acumularea de săruri în sol.
În general, fertilizarea cu sare amară Epsom se poate face o dată la 1-2 luni, în funcție de nevoile plantelor și de condițiile solului.
Este recomandat să consultați un specialist în agricultură pentru a determina cantitatea optimă de sare amară Epsom pentru culturile dvs. și pentru a înțelege mai bine cum să utilizați acest îngrășământ în mod corespunzător.
Elementele sunt confirmate de mai multe cercetări științifice, inclusiv Studiul ”Mineral nutrition of tomato” – ”Nutriția minerală a roșiilor” efectuat în parteneriat de Agricultural Research Station, Georgia, SUA și Departamentul de Biologie Aplicată de la Universitatea din Helsinki, Finlanda.
În concluziile acestui studiu se precizează că ”producția de fructe de tomate este crescută semnificativ prin aplicarea de îngrășământ cu Mg”, precum și că ”deficitul de magneziu poate fi redus prin pulverizarea foliară de MgSO4 (sare Epsom) de mai multe ori în timpul creșterii roșiilor”.
În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…
După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…
Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…
Dacă doriți să înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…
În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…
Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…