GrădinăLegumicultură

Festivaluri ale tomatelor și biodiversității la București și Sibiu

În aceasta vara grupul ”Semințe cu Suflet” organizează două festivaluri ale tomatelor și biodiversității.

Primul va fi în București,  in data de 5 august, la hotel Caro, începând cu ora 10.

Al doilea festival va fi la Sibiu, pe 19 august, la Muzeul Astra, de asemenea începând cu ora 10.

La aceste festivaluri participa membrii grupului cu numeroase varietăți de tomate și alte plante și flori cultivate în grădinile lor.

Vor participa și meșteri populari  care vor aduce produsele lucrate de ei și le vor oferi spre vânzare.

Despre grupul ”Semințe cu suflet”

Seminte cu suflet” este un spatiu al prieteniei, destinat asigurarii existentei si distribuirii gratuite a semintelor reproductibile si a plantelor curate si sanatoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate si apararea biodiversitatii, dar si plantelor din gradina noastra, a informatiilor despre agricultura ecologica sub toate formele si despre plantele care ne inconjoara.

Suntem un grup de pasionati reuniti in jurul unor valori comune, care sustinem dreptul oricarui cultivator, amator sau cu experienta, de a avea acces la seminte reproductibile fara monopol.

Incurajam asadar schimbul si darul semintelor traditionale, inmultirea si propagarea acestora intr-un spatiu convivial, destinat circularii semintelor curate, fara modificari genetice, nehibridizate, fara tratamente chimice de sinteza.

Acceptam un schimb si un dar al hibrizilor in surplus, doar cu mentionarea acestui caracter.

Oricine este liber sa solicite, oricine este liber sa ofere, fara conditii de schimb.

Incurajam pe cei din aceasi localitate sa se intalneasca pentru schimburi si daruri pentru a evita pierderile si cheltuielile postei.

Va invitam sa solicitati/oferiti sfaturi, cu privire la modalitati optime/ingenioase legate de cresterea plantelor in mod ecologic.

– Va furnizam cu placere si sustinem transmiterea de informatii despre agricultura biologica, despre agricultura ecologica, despre permacultura, despre agricultura industrializata si despre agricultura alternativa, spre exemplu, agricultura urbana, acvaponia, hidroponia, aeroponia, etc.

– Incurajam, de asemenea, schimbul de informatii despre tehnici precise cum ar fi altoirea, butasirea, marcotajul, combaterea daunatorilor, selectionarea caracteristicilor plantei, etc.

– Insistam asupra pericolelor reprezentate de utilizarea substantelor chimice de sinteza si oferim informatii detaliate. Nu agreem utilizarea substantelor chimice de sinteza.

– Va invitam sa faceti schimb de informatii despre recunoasterea plantelor salbatice, a plantelor medicinale si incurajam schimbul de retete pe baza de plante.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Festivaluri ale tomatelor și biodiversității la București și Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *