FloriGrădinăPentru casă

FOTO 5 flori care înfloresc iarna, un strop de culoare în peisajul înghețat

Iarna este anotimpul în care natura pare să se odihnească, dar există și câteva plante care înfloresc în acest anotimp rece, fiind o sursă de bucurie și culoare în peisajul înghețat.

Cele mai cunoscute flori care înfloresc iarna sunt:

Trandafirul Crăciunului, denumit și Spânz (Helleborus niger) este o plantă perenă care înflorește din noiembrie până în februarie. Florile sale sunt albe sau crem, cu petale mari și delicate:Bujorul de iarnă (Helleborus orientalis), o plantă perenă, înflorește din noiembrie până în martie. Florile sale sunt de diferite culori, inclusiv alb, roz, roșu, violet sau portocaliu:

Ciclamele (Cyclamen), o plantă erbacee perenă, înfloresc din noiembrie până în aprilie. Florile lor sunt de diferite culori, inclusiv alb, roz, roșu, violet sau portocaliu.Iasomia de iarnă (Jasminum nudiflorum), un arbust cățărător, înflorește din ianuarie până în martie. Florile sale sunt galbene și au un parfum puternic.

Erica (Erica carnea), un arbust veșnic verde, înflorește din noiembrie până în aprilie. Florile sale sunt mici și roz, roșii sau albe.

Acestea sunt doar câteva dintre flori permanente de gradina care înfloresc iarna.

INEDIT Cum era atmosfera de Crăciun în București în anii 1900. Brazii împodobiți, doar în casele celor ”cu dare de mână”

Există și alte plante care încântă privirea în această perioadă, cum ar fi nucul vrăjitoarelor (Hamamelis virginiana), bulbii de primăvară precum ghioceii, zambilele, lalele, crocusurile, scilla, scilla bifolia, scilla siberica, muscari, irisul de iarnă (Iris unguicularis), ernița (Eranthis hyemalis), crinul de iarnă (Narcissus poeticus), freziile, orhideele, anturiile, amaryllisul, poinsettia (Euphorbia pulcherrima), crăciunița (Vinca minor) etc.

Florile care înfloresc iarna sunt o sursă de bucurie și de speranță într-o perioadă a anului în care natura pare să fie în hibernare.

Ele ne amintesc că viața continuă, chiar și în cele mai dificile momente.

Trucul simplu prin care ”reglăm” înflorirea cactusului de Crăciun. Ghid complet de îngrijire

Sfaturi pentru îngrijirea florilor care înfloresc iarna:

  • Plantele de exterior care înfloresc iarna trebuie să fie plantate într-un loc însorit sau semiumbrit, cu sol bine drenat.
  • Trebuie să fie udate regulat, dar fără a se suprauda.
  • În perioada de înflorire, trebuie să fie fertilizate cu un îngrășământ special pentru plante cu flori.
  • Plantele de interior care înfloresc iarna trebuie ținute într-un loc luminos, cu temperaturi cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius.
  • Trebuie udate regulat, dar fără a se suprauda.
  • În perioada de înflorire, trebuie să fie fertilizate cu un îngrășământ special pentru plante cu flori.

Cu puțină grijă și atenție, florile care înfloresc iarna vă vor bucura cu frumusețea lor toată iarna.

Cum diminuăm problema acelor căzute din bradul de Crăciun. 10 sfaturi practice, pentru ca bradul să reziste la căldură

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *