Amenajari exterioarePentru casă

FOTO Cele mai ieftine modele de garduri. Calcul de preț comparativ

Gardurile au roluri de creare a unei bariere vizuale, de delimitare a proprietății și descurajare  a eventualele persoane rău-intenționate să pătrundă în interior.

Ideal ar fi ca acestea să fie construite din materiale ce rezistă în timp, însă există situații în care costurile nu justifică această investiție.

Soluții practice pentru gard ieftin

În prima fază, dacă vă aflați în postura în care analizați idei de gard ieftin, primele lucruri pe care trebuie să le evaluați sunt nivelul de siguranță pe care îl doriți, dar și perioada temporară sau definitivă pe care estimați că îl veți folosi.Totodată, este recomandat să creați o balanță între buget și utilitate (gardul unei case va genera alte costuri față de unul pentru grădină).

De exemplu, dacă optați pentru o variantă foarte ieftină, pentru un perimetru aflat în afara gospodăriei, puteți lua în considerare plantarea unor plante perene urcătoare care cresc și se îndesesc  în scurt timp și oferă o delimitare a zonei vizate. O variantă este cea cu gard viu.

Aici găsiți mai multe idei de plante cățărătoare care au cea mai rapidă creștere.

Variante de garduri ieftine

Costurile gardului vor fi compuse din stâlpi, plasă sau alt material pentru care optați și manoperă, pentru care plătiți sau o efectuați în regie proprie (săpături, montaj, etc.)

Cea mai folosită variantă de stâlpi sunt cei metalici, care au o durabilitate mai mare în timp.

Calcul preț stâlpi și plasă

Stâlpii se montează la 2 sau 2,5 metri. O bară din metal de 50×50 mm, cu grosime de 2 mm, la lungime de 6 metri costă în acest moment 118 lei la Dedeman. Dintr-o țeavă de 6 metri puteți obține, prin tăiere, 3 stâlpi de câte 2 metri, rezultând un cost de aproximativ 40 de lei/stâlp.

Dacă aveți o sursă de lemn, puteți lua în considerare și această variantă pentru garduri ieftine, cu mențiunea că ulterior o să trebuiască să îl întrețineți prin lăcuire/vopsire, iar în aproximativ 10 ani vor trebui înlocuiți.O altă variantă de stâlpi sunt spalierii proveniți din zone de culturi care au fost desființate, ce se găsesc pe siteurile de anunțuri. Aceștia sunt mai ieftini decât țeava metalică și au o rezintență foarte bună în timp.

Varianta de gard ieftin pe care o puteți realiza cu minim de efort material este cea cu țeavă/spalieri, pe care montați plasă împletită plastifiată sau zincată( 166 lei rola de 10 x 1.7 metri sau) sau varianta mai scumpă dar mai elegantă cu panouri de gard bordurate (71 lei/buc. de 2 metri).

Dacă efectul vizual este mai puțin important puteți opta pentru panouri sudate din oțel (plasă de Buzău), aceasta fiind și cea mai ieftină variantă.

În principiu, acestea se folosesc pentru fundații, dar pot fi utilizate și în acest scop, mai ales că în prezent există și variante zincate.

Opțional, după montare, pe gard pot fi montate plase umbrire care oferă protecție vizuală, împotriva vântului și au rol de menținere a unei protecții împotriva semințelor de buruieni, ce sunt aduse din zonele adiacente.

Care sunt etapele de restaurare și vopsire a obiectelor din lemn

FOTO Idei gard ieftin

Mai jos găsiți mai multe idei pentru garduri ieftine, din care vă puteți inspira, în funcție de necesități și disponibilități financiare.

Puteți lua în considerare idei de gard din peleți, tablă, scândură sau nuiele.

Totodată, puteți lua în considerare: Cel mai ieftin model de gard. Materialul este gratuit și îl puteți face singur

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *