Deși un pic migăloasă, uscarea strugurilor acasă este un proces care vă permite să vă bucurați de aroma bogată a acestora și în sezonul rece, iar rezultatele sunt perfecte pentru gustări sănătoase sau pentru a adăuga un plus de savoare în diverse rețete culinare.
Pe site-ul Universității din Colorado, SUA, se prezintă o modalitate referitoare prevenirea oxidării strugurilor, pentru a păstra culoarea lor naturală.
Astfel, puteți scufunda boabele în oricare dintre următoarele amestecuri, timp de 3-5 minute:
Scurgeți pe prosoape absorbante înainte de a le pune pe tăvi de uscare.
7 metode prin care se păstrează mustul peste iarnă
Păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat sau la frigider ori congelator.
Fructele uscate, păstrate corespunzător, se păstrează bine timp de șase până la 12 luni. Aruncați alimentele care au miros neplăcut sau prezintă semne de mucegai.
Strugurii uscați pot fi folosiți în numeroase feluri, de la gustări sănătoase și deserturi delicioase până la adăugarea lor în preparate culinare pentru a oferi un plus de savoare.
Rețeta tradițională de obținere a mustului uscat. Cum poți savura mustul și în afara sezonului
Acest proces simplu de uscare vă permite să vă bucurați de aroma și gustul strugurilor proaspeți pe tot parcursul anului.
În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…
După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…
Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…
Dacă doriți să înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…
În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…
Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…
View Comments