FloriGrădină

Hortensia, floarea care îți poate înfrumuseța grădina în locurile cu umbră

Hortensiile (Hydrangea) sunt recunoscute în toată lumea ca fiind flori deosebit de frumoase cu buchetele mari și elegante, dar și pentru capacitatea lor de a crește la umbră.

De fapt, hortensiile sunt unele dintre cele mai bune flori pentru a fi cultivate în zonele umbroase din grădină.

Aceste flori preferă solurile umede și bogate în substanțe nutritive, dar cu drenaj bun.

Ele pot fi plantate în locuri umbrite, dar cu o expunere limitată la soare, unde pot primi câteva ore de lumină directă a soarelui dimineața sau seara.

Odată ce hortensiile au fost plantate, trebuie să aibă grijă de ele pentru a le menține sănătoase și frumoase.

Udarea regulată este esențială, deoarece aceste flori au nevoie de sol umed pentru a crește.

Este, de asemenea, important să fertilizezi hortensiile o dată la două săptămâni cu un îngrășământ specific, care le va oferi toate substanțele nutritive necesare pentru a se dezvolta.

Este recomandat să tai tufele de hortensii în fiecare primăvară, pentru a îndepărta ramurile uscate și pentru a încuraja creșterea unor flori noi și mai sănătoase.

De asemenea, poți să tai tijele florilor după ce acestea se ofilesc, pentru a împiedica plantele să-și risipească energiile pentru a face semințe.

Cele 5 cerințe obligatorii pentru o cultură bogată de căpșuni. În ce condiții pot fi cultivate la umbră

6 lucruri interesante despre hortensii

Hortensiile își găsesc locul în multe grădini și case din întreaga lume.

Iată câteva lucruri interesante despre aceste flori:

  1. Originea lor este din Asia. Hortensiile sunt originare din Japonia, China și Coreea, iar primele semințe au fost aduse în Europa în secolul al XVIII-lea.
  2. Numele lor vine de la cuvântul grecesc „hydor” (apă) și „angos” (vas), datorită preferinței lor pentru solurile umede.
  3. Există peste 70 de specii de hortensii. De la mici arbuști până la plante cu flori mari, hortensiile vin într-o varietate de dimensiuni și forme.
  4. Culorile lor pot varia. Florile de hortensii pot fi de la alb la roz, mov, albastru și roșu, în funcție de tipul de sol în care sunt cultivate. Solul mai acid produce flori albastre, în timp ce solul mai alcalin produce flori roz.
  5. Sunt flori deosebit de longevive. În condiții bune, hortensiile pot trăi până la 50 de ani.
  6. Pot fi cultivate în ghivece. Hortensiile pot fi cultivate cu succes în ghivece, făcându-le potrivite pentru grădinile mici sau pentru cei care locuiesc la apartament.

În magazile specializate puteți găsi aceste flori frumoase și fascinante, într-o varietate de dimensiuni, culori și forme la prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei.

Indiferent dacă le plantezi în grădină sau în ghivece, aceste flori vor adăuga o notă de eleganță și frumusețe la spațiul tău.

Ce flori, legume sau pomi fructiferi cresc bine în zonele cu SEMIUMBRĂ

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Hortensia, floarea care îți poate înfrumuseța grădina în locurile cu umbră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *