Amenajari exterioareGrădinăPentru casă

Idei creative de cultivare a plantelor pentru pasionații de grădinărit fără grădină

Metoda de cultivare a salatei (foto) sau a altor plante în pungi este cunoscută sub numele de „gardening in bags” sau „container bag gardening”.

Este o tehnică populară pentru cultivarea în spații limitate, cum ar fi balcoanele, terasele sau chiar în interiorul locuințelor.

Această metodă prezintă câteva avantaje și dezavantaje:

Avantaje:

 1. Economisirea spațiului: Această metodă este ideală pentru persoanele care nu au grădină sau spațiu de grădinărit și își doresc să cultive plante.
 2. Economisirea apei: Pungile de plastic rețin umezeala, ceea ce poate reduce nevoia de udare frecventă.
 3. Controlul solului: Poți controla tipul și calitatea solului, asigurând astfel o creștere sănătoasă a plantelor.
 4. Ușor de gestionat: Pungile pot fi mutate cu ușurință pentru a prinde mai mult soare sau pentru a le feri de condiții meteorologice nefavorabile.

Dezavantaje:

 1. Aerisirea Solului: Solul poate avea dificultăți în a se aerisi corespunzător în pungă, ceea ce poate afecta sănătatea plantelor.
 2. Durabilitatea Pungilor: Pungile devenin fragile în timp și pot necesita înlocuire periodică.
 3. Limitarea Plantelor: Plantele care necesită spațiu extins pentru rădăcini sau plantele mai înalte pot întâmpina probleme în aceste pungi mici.

Alte idei asemănătoare. Metode creative pentru cultivarea plantelor în spații mici:

 1. Grădinăritul vertical: Utilizarea peretelui pentru a agăța ghivece sau rafturi pentru plante, economisind astfel spațiu pe sol.
 2. Grădinăritul în cutii: Plantele pot fi cultivate în cutii de lemn sau metal, creând un aspect ordonat și organizat, potrivit pentru spații mici.
 3. Grădinăritul în sticle PET reciclate: Sticlele PET tăiate pot fi folosite ca ghivece pentru plantele mici sau pot fi transformate în sisteme de irigare prin picurare.
 4. Grădinăritul în tavanele suspendate: Suspensii speciale pot fi utilizate pentru a agăța ghivece sau rafturi deasupra capului, lăsând podeaua liberă pentru alte activități.
 5. Grădinăritul în sisteme hidroponice sau aquaponice: Aceste sisteme permit cultivarea plantelor fără sol, economisind astfel spațiu și utilizând mai eficient resursele de apă.

Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele ei, iar alegerea depinde de spațiul disponibil, necesitățile plantelor și preferințele personale.

Produse legumicole care cresc direct în rafturile magazinelor. De unde pot fi cumpărate

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *