Grădină

Idei de impact pentru susținerea plantelor agățătoare

În grădina sau chiar balconul dvoastră puteți amenaja simplu, în sistem DIY (do it yourself), sisteme de efect de susținere a plantelor agățătoare.

Indiferet că vorbim despre flori sau legume de genul castraveților sau fasolei, veți putea avea acces la acestea în mod simplu și, totodată, veți obține un punct focal spectaculos în grădină.

Iată câteva idei:

Nivel de dificultate: redus

Cu ajutorul unor bucăți de lemn, pe care le puteți procura de la depozitele de cherestea veți putea construi, fără prea mult efort, o structură de agățare în complementaritate cu zona de plantare în lăzi. Folosiți-vă imaginația și adaptați ideile la spațiul și materialele de care dispuneți.

Un model similar, format din ladă și sistem de susținere, în forma literei A. Palisarea poate fi făcută pe sfoară sau ață specială care se găsește în magazinele de bricolaj.

Folosirea unei plase pe o structura din lemn poate simplifica palisarea.

Dacă aveți minime abilități tehnice, puteți crea o pergolă spectaculoasă cu forțe proprii. Nu aveți nevoie decât de câteva scânduri și de o plasă metalică. Sau puteți folosi bolțari ori cărămizi, în funcție de preferințe li de ce materiale dispuneți.

Mai jos puteți vedea ca model de inspirație un sistem de susținere a plantelor din lemn de bambus. Acesta beneficiază de o bună rezistență la umiditate. Găsiți acest tip de bețe din lemn la magazinele de bricolaj.

UTIL. Pașii de realizare

Înainte de a vă apuca de treabă, măsurați locul unde veți amplasa obiectul pe care intenționați să îl construiți.

Faceți un necesar de materiale și a uneltelor necesare și o schiță a proiectului.

Luați în calcul timpul în care este expus direct la razele de soare, în funcție de plantele pe care doriți să le amplasați în locul respectiv.

Dacă optați pentru o structură din lemn, folosiți metode de prelungire a duratei de utilizare, prin aplicarea de substanțe care au acest rol.

Cum protejăm obiectele din lemn. Explicații pas cu pas

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *