DIY

Idei pentru depozitarea sticlelor de vin

Cea mai populară băutură din lume, vinul, este prezentă în aproape orice casă din lume.

Cu un strop de imaginație și un minim de cunoștințe tehnice puteți crea singuri, în sistem DIY (do it yourself) un spațiu spactaculos în care veți pune în evidență și calitățile estetice ale ambalajelor din sticlă, nu doar pe cele ale licorii magice.

Aveți astfel posibilitatea să colecționați pe categorii, pentru momente speciale, sticle de vin de colecție, care vor fi păstrate într-un loc cu vizibilitate, ce va conferi un plus de stil locuinței.

Iată câteva idei, extrem de simplu de realizat

1. În plimbările pe care le faceți în natura puteți observa și alege un trunchi de copac care are o formă plăcută. Utilizați o drujbă pentru a-l aduce la dimensiunile dorite ale spațiului în care va fi amplasat. După toaletarea crengilor utilizați mașina de găurit cu o carotă adaptată la dimensiunile sticlelor ce vor fi depozitate. Nu uitați de tratarea și lăcuirea lemnului, pentru a mări durata de viață a operei unicat pe care o creați.

2. La atelierele de tâmplărie veți găsi, în mod sigur, bucăți interesante de lemn, ce pot fi prelucrate cu costuri minime la cerințele dvoastră. Nu rămâne decât să le găuriți și să le tratați/lăcuiți în funcție de locul în care vor fi amplasate.

 

 

3. Dacă stilul locuinței este modern, cumpărați o riglă din lemn uscat și aplicați tratamentele necesare pentru a împiedica ulterior deformarea acestuia. Ulterior, în acesta pot fi inserate găuri în care să încapă gâtul unei sticle. Eventul apelați la un atelier de tâmplărie pentru a vă ajuta în acest sens. Ancorați suportul în partea inferioară și cea superioară și aveți în cel mai simplu mod un loc cu dublă utilizare: estetică și funcțională.

4. Pentru persoanele cu cunoștințe tehnice de nivel mediu puteți crea această miniconstrucție dedicată zeului Bachus. Partea superioară poate folosi ca poliță pentru plante decorative, ce cor aduce un plus de spectaculozitate camerei.

sursa foto

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Idei pentru depozitarea sticlelor de vin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *