DIY

Idei și soluții naturale pentru curățenia din locuință

Dacă vrei să îndepărtezi calcarul de pe electrocasnice sau obiectele sanitare în mod natural, fără să folosești produse chimice, îți oferim mai multe soluții ecologice.

Ce este Calcarul

Calcarul este un mineral ce este prezent în apă, în cantități mai mari în cea de la robinet, care afectează electrocasnicele, furtunurile prin care trece și orice alt obiect sanitar cu care intră în contact. Astfel, apar depuneri ce afectează funcționarea espressorui sau a mașinii de spalat vase sau rufe.

Apa conține minerale

Pe masură ce avansează de la sursa din sol, apa trece prin pânza freatică și se mineralizează cu depozite de calciu si magneziu, context în care apare apa dură.

Deși aceste minerale au efecte benefice pentru sănătate, odată încălzite, se întăresc și formează calcarul, care se depune pe instalația sanitară, faianță sau pe aparatura electrocasnică. Fierbatoarele, mașinile de spălat, aparatele de cafea și fierul de calcat pot avea de suferit.

Câteva soluții pe care le ai la îndemână pentru rezolvarea situațiilor menționate: sarea de lămâie, bicarbonatul de sodiu, oțetul, lămâia, sarea.

Sfat

Cel mai bun mod de a curăța calcarul este cu răbdare. Pentru rezultate optime lasă cât mai mult timp soluției de curățare să dizolve depunerile.

PONTURI

Faianța și gresia pot fi ușor curățate cu un pahar de oțet amestecat în apă. Pentru a avea un miros mai plăcut putem adăuga sau clăti mai apoi cu uleiuri de cameră aromate amestecate în puțină apă.

Dizolvați sare de lămâie în oțet (100 gr de sare de lămâie / 250 ml de oțet). Soluția se aplică pe suprafețele ce necesită curățare cu ajutorul unui burete. Așteptați 10 minute pentru ca soluția să acționeze, apoi frecați energic

Produsele de curățenie pe care le cumpărați din magazine conțin acid citric, astfel că, pentru curățarea lucrurilor din casă este ideal să folosești sarea de lămâie.

Poate fi utilizată pentru a elimina depunerile din interiorul mașinii de spălat rufe sau vase, espresorului, fierului de călcat. De asemenea, sarea de lămâie curăță obiectele de argint, chiuvete, căzi emailate, gresie și faianță, robieți, baterii.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *