Grădină

Încep festivalurile de toamnă ale dovleacului în România și Europa. Programul evenimentelor

Dacă sunteți în căutarea unei activități distractive și educative în perioada de toamnă, un festival al dovleacului poate fi o alegere excelentă.

Aceste festivaluri oferă o varietate de activități și atracții, inclusiv concursuri de sculptură în dovleac, expoziții de dovleci, demonstrații culinare și târguri de meșteșuguri.

De asemenea, includ programe de muzică, teatru și dans.

Festivalurile dovleacului din România

În weekendul 14-15 octombrie, stațiunea Sovata găzduiește Festivalul Dovleacului unde participanții vor vedea o  parte a stațiunii decorată cu dovleci de toate tipurile și felurile, structurile turistice aflate de-a lungul aleii dovlecilor și diverse compoziții făcute din dovleac.

Pe aleea dovlecilor sunt produse artizanale, iar restaurantele pregătesc oferte speciale din dovleac.

Nu lipsesc programele culturale și de divertisment, grupurile de artiști asigurând spectacole de muzică și dans pe scena montată în centrul stațiunii, decorată cu dovleci și motive de toamnă.

De asemenea, a șaptea ediție a festivalului etno gastronomic „Zilele Dovleacului” are loc între 29 septembrie – 8 octombrie în comuna Poșta Câlnau, din județul Buzău.

Organizatori sunt Ferma Bostănăria Vrajită și Asociația micilor fermieri „Dovlecelul Buzoian”.

Festivalurile dovleacului din Europa

Unul dintre cele mai mari festivaluri din sud-estul Europei dedicate dovleacului are loc în perioada 14-17 septembrie în localitatea Kikinda, în Serbia, la doar 73 de km de Timișoara.

Festivalul Dovleacului îi așteaptă pe pofticioși cu dovleci uriași, plăcinte cu ludaie, dovleci copți, proaspăt scoși din cuptor, semințe de dovleac prăjite și aromate, dar și ceaune cu bunătăți și, bineînțeles, nu vă lipsi nici vițelul la proțap, din care cei prezenți se vor putea înfrupta.

La Festivalul Dovleacului din centrul orașului va fi plin de tarabe cu bunătăți, dar și cu fel de fel de ornamente sau suveniruri.

De asemenea, cel mai mare festival dedicat dovleacului din lume are loc anual pe terenul Palatului Ludwigsburg din Baden-Württemberg, Germania. Acesta este deschis până în luna decembrie și atrage mii de vizitatori în fiecare an.

Schloss Ludwigsburg este situat la 17 km nord de Stuttgart și este locul perfect pentru o excursie de o zi, în special pentru festival.

Festivalul este cunoscut pentru dovlecii uriași, sculpturile din dovleac și o mare varietate de alimente și băuturi inspirate de dovleac.

Cultivi zucchini în grădina ta? Trebuie să ții cont de aceste sfaturi pentru a crește gigantici

Despre dovleac

Dovleacul este originar din America Centrală și de Sud, fiind utilizat de popoarele precolumbiene și apoi adus în Europa de către coloniștii europeni.

Acesta poate fi mâncat copt, fiert, prăjit sau sub formă de piure. De asemenea, poate fi folosit pentru a face suc, gem, dulceață sau alte preparate dulci.

Dovleacul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv beta-caroten, vitamina A, potasiu și magneziu.

VIDEO Record mondial. Dovleac de 1,2 tone, cultivat de un italian

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *