Populare

INEDIT Despre vânzătorii ambulanți de ceapă Onion Johnnies

În regiunea Brittany, din Franța, există o tradiție veche de mai bine de 200 de ani, numită Onion Johnnies. Aceasta a implicat un grup de fermieri care își încarcă bicicletele cu ceapă și călătoresc peste Canalul Mânecii, în Marea Britanie, pentru a vinde această legumă aromată.

Inițial, Onion Johnnies a fost o afacere de familie, iar numele vine de la faptul că bărbații care mergeau să vândă ceapă purtau o bluză cu dungi și o pălărie cu boruri. Acestea erau tradiționalele costume bretoniene.

Cei mai mulți Onion Johnnies călătoreau în Marea Britanie în perioada august-octombrie, ceea ce coincide cu sezonul de recoltare a cepei.

Aceștia treceau peste canal cu feribotul sau cu barca și ajungeau în porturile englezești, precum Roscoff, Plymouth sau Portsmouth.

După aceea, Onion Johnnies mergeau din ușă la ușă, vânzând ceapa lor, de calitate superioară.

De-a lungul timpului, tradiția Onion Johnnies s-a dezvoltat și a devenit o parte importantă a culturii și economiei din Brittany.

Cu toate acestea, în ultimii ani, numărul Onion Johnnies a scăzut considerabil. Unii au renunțat la tradiție, alții s-au retras din cauza vârstei înaintate, în timp ce alții au fost afectați de concurența supermarketurilor și de creșterea prețurilor carburanților.

În ciuda acestor probleme, Onion Johnnies rămân un simbol al tradiției bretoniene și al prieteniei franco-britanice. În fiecare an, oamenii din Brittany organizează un festival pentru a sărbători tradiția Onion Johnnies, unde se pot găsi ceapă delicioasă, muzică, dansuri și multe alte activități.

În concluzie, Onion Johnnies este o tradiție care a supraviețuit timpului și care reprezintă o parte importantă a culturii și economiei din Brittany.

Chiar dacă numărul Onion Johnnies a scăzut, aceștia rămân un simbol al pasiunii pentru agricultură și tradiție.

Cea mai mare ceapă din lume cântărește 8,5 kilograme

Cum plantăm ceapa și usturoiul de toamnă

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *