Grădină

Îngrijirea pomilor după plantare

Specialiștii de la Pepinierele Roman prezintă o serie de reguli ce vor fi aplicate în prima primăvară a pomului tău, după trecerea iernii.

Prima primăvară este momentul cheie pentru noul tău pom fructifer, deoarece se acomodează și înrădăcinează în noul său mediu.

Îndepărtare buruieni

Buruienile vor concura pentru hrană cu noul tău pom și trebuie îndepărtate. Cu toate acestea, nu aplicați erbicide în jurul unui pom tânăr. În schimb, asigurați-vă că mulciul este dens și împiedică creșterea buruienilor în apropierea acestuia sau mențineți ogor negru.

Aplicați îngrășământ

Aplicați un îngrășământ general la începutul primăverii, înainte ca pomul să înceapă să producă lăstari. Pomii fructiferi tineri au nevoie în principal de azot, dar un amestec de azot / fosfor / potasiu este util. Acest lucru este important pentru pomii cu rădăcină nudă, dar opțional pentru cei achiziționați în containere (deoarece au deja nutrienți adecvați din compostul cu care sunt furnizați).

Udare

Verificați-vă pomul în mod regulat pentru a monitoriza creșterea în prima primăvară și vară, în timp ce acesta înrădăcinează. Pomii tineri pot muri foarte repede din cauza lipsei de apă, deoarece rădăcinile lor nu sunt complet stabilite în sol. După primul an rădăcinile se vor fi așezat și nu trebuie să fii la fel de atent, deși în primii 3-5 ani, când pomul încă crește, este bine să fii cu ochii pe el.

Pomii altoiți pe portaltoi pitic (M9,M26, Gisela) beneficiază întotdeauna de udare regulată primăvara și vara, în timp ce cei cu portaltoi mai viguroși se vor putea descurca singuri pe măsură ce îmbătrânesc, cu excepția cazului în care aveți o perioadă prelungită fără ploaie.

În general, este mai bine să aplicați o găleată de apă o dată pe săptămână sau la câteva zile decât o cantitate mare într-o singură normă.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Îngrijirea pomilor după plantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *