Grădină

Kucle, soiul de clementine japoneze ce pot rodi de două ori pe an la tine acasă. Condiții de îngrijire

Magazinele de bricolaj și alte puncte specializate în desfacerea plantelor oferă la vânzare citrice aflate pe rod, care pot fi crescute în grădină sau chiar apartament, oferindu-vă atât satisfacția de a mânca citrice din propriul arbust cât și legate de aspectul vizual, ce va atrage toate privirile.

Una dintre aceste soiuri de citrice este o varietate relativ nouă, cunoscută sub numele de Kucle, care a fost creată prin încrucișarea a două specii.

Kucle a fost dezvoltată pentru prima dată în Japonia în anii 1970, fiind numită după Kuchinotsu, un oraș din prefectura Nagasaki din Japonia, unde a fost dezvoltată inițial.

Ce este Kucle?

Kucle este o varietate de citrice care a fost creată prin încrucișarea a două specii diferite de citrice, Fortunella margarita și Citrus clementina. Acest hibrid a fost dezvoltat pentru a combina cele mai bune caracteristici ale ambelor specii.

Fortunella margarita produce fructul Kumquat, în timp ce fructele Citrus clementina sunt cunoscutele și gustoasele clementine.

Fructul Kucle este mic și rotund, cu o coajă subțire și netedă, cu o pulpă suculentă și dulce-acrișoară.

Greutatea unui fruct de Kucle poate varia în funcție de varietate și de stadiul de maturare. În general, fructele sunt de dimensiuni mici, având o greutate de aproximativ 20-30 de grame.

Cu toate acestea, există și varietăți mai mari de Kucle care pot ajunge la o greutate de până la 50 de grame pe fruct.

Cum poate fi îngrijită în casă

Kucle poate fi îngrijită în casă cu ușurință, fiind o plantă relativ ușor de crescut.

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea Kuclei:

  1. Lumina: Kucle preferă locurile cu multă lumina naturală, însă trebuie protejată de soarele direct și de temperaturi ridicate.
  2. Udare: Kucle trebuie udată regulat, însă trebuie evitat excesul de apă. Pământul trebuie să fie ușor umed, dar nu trebuie lăsat să se usuce complet între udări.
  3. Fertilizare: Kucle poate fi fertilizată o dată pe lună cu un fertilizator lichid pentru plante de casă.
  4. Tăiere: Tăierea Kuclei nu este necesară, însă pot fi tăiate ramurile care se încovoiază sau se îndoaie.
  5. Transplantare: Kucle poate fi transplanta o dată la doi ani sau atunci când rădăcinile au crescut peste marginea ghiveciului.
  6. Înmulțire: Kucle poate fi înmulțită prin butași sau prin altoire.

În general, Kucle este o plantă ușor de crescut și necesită puțină îngrijire. Dacă este îngrijită corespunzător, Kucle va produce fructe delicioase timp de ani de zile.

Cât timp rodește pe an?

Kucle poate rodi de două ori pe an, o dată în primăvară și o dată în toamna. Perioada de maturare a fructelor poate varia în funcție de condițiile de creștere și îngrijire, dar de obicei fructele sunt gata de recoltat la aproximativ șase luni după înflorire. Este important să se acorde o atenție deosebită îngrijirii Kuclei în timpul perioadelor de înflorire și măturare a fructelor pentru a obține o recolta bună și pentru a menține sănătatea plantei.

Are nevoie Kucle de polenizator?

Da, Kucle are nevoie de polenizator pentru a produce fructe. De obicei, polenizarea se face prin intermediul albinelor sau a altor insecte polenizatoare care vizitează florile Kuclei. Însă, pentru a asigura o polenizare bună și o recolta bogată, este recomandat să se planteze cel puțin două sau mai multe plante Kucle în aceeași zonă. Acest lucru va spori șansele de polenizare și va asigura o producție mai mare de fructe.

Bradul coreean, copacul ce aduce o notă aparte în grădină

Kucle în bucătărie. Cum se poate consuma

Kucle are numeroase proprietăți nutriționale care o fac o alegere sănătoasă pentru consum. Este bogată în vitamina C, fibre și antioxidanți și poate fi consumată în mai multe feluri. Această poate fi mâncată că atare, coajă poate fi îndepărtată și pulpa poate fi folosită în salate sau deserturi. Kucle poate fi, de asemenea, presată pentru a produce suc. Sucul de Kucle poate fi amestecat cu alte sucuri de fructe pentru a crea băuturi răcoritoare sau poate fi adăugat la cocktail-uri.

Kucle poate fi utilizată în bucătărie în multe feluri. Această poate fi adăugată la salate pentru a oferi un gust dulce-acrișor sau poate fi adăugată în deserturi pentru a oferi un gust unic și delicios. Kucle poate fi, de asemenea, utilizată pentru a face gemuri sau sosuri pentru a fi servite cu carne sau legume.

Kucle poate fi păstrată la temperatura camerei timp de câteva zile după ce este cumpărată. Dacă doriți să o păstrați mai mult timp, această poate fi păstrată la frigider.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Kucle, soiul de clementine japoneze ce pot rodi de două ori pe an la tine acasă. Condiții de îngrijire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *