Grădină

La ce trebuie să fim atenți pentru a menține sănătoase plantele din grădină

Cel mai important lucru pe care ar fi bine să îl faceți în calitatea dvoastră de grădinar amator este să verificați cât mai des plantele pe care le dețineți.

Fie că sunt copaci, arbuști, legume sau flori decorative, acestea vă vor transmite semnale cu privire la atacul la care sunt supuse, din partea diferitelor feluri de dăunători.

O observare la timp a acestor semnale vă vor ajuta să acționați în stadii incipiente și să contracarați dăunătorii, care vă afectează plantele.

Frunzele plantelor din grădină sau din apropierea casei vă oferă primele informații cu privire la aceste aspecte, observațiile urmând să fie făcute atât pe față cât și pe spate.

Veți putea cedea astfel dăunători de tipul micilor insecte care se ascund doar pe spatele frunzelor. Totodată, petele de pe frunze vă spun că nu este ceva în regulă.

Totul despre fertilizarea solului. Soluții și idei pentru plante sănătoase

Bolile ce se anunță în mare proporție prin aceste pete, afectează plantele prin întreruperea fotosintezei.

Nu trebuie neapărat să vă panicați la orice mică pată, întrucât multe boli afectează doar un procent mic din suprafața totală a frunzelor și sunt un stres minor asupra sănătății copacului.

Totuși, acestea vă oferă indicii cu privire la faptul că există o problemă, pe care ar fi bine să o țineți sub observație, pentru a evalua evoluția acesteia.

Bolile ce sunt semnalate de petele de pe frunze nu vă vor afecta într-o primă etapă grav plantele, dar există lucruri pe care le puteți face, care pot reduce boala în anii următori.

Sfaturi utile pentru plante sănătoase în fiecare sezon

Strângeți și distrugeți frunzele căzute înainte de prima ninsoare, pentru a elimina locurile în care dăunătorii pot supraviețui pentru a reinfecta plantele în sezonul de creștere următor.

Nu supraaglomerați zonele cu plante, întrucât acestea vor trece mai ușor de la una la alta. Folosiți dimensiunea la maturitate ca ghid de distanțare atunci când efectuați plantarea.

Toaletați primăvara și toamna copacii sau arbuștii pentru a crește penetrarea luminii și pentru a îmbunătăți circulația aerului.

Condițiile de mediu umede favorizează bolile, așa că folosiți preponderent udarea la bază și aveți grijă să nu stropiți apă pe frunze. Un furtun pentru picurare sau înmuiere funcționează cel mai bine în acest sens.

Folosiți un atomizor de înaltă presiune, pentru a obține o acoperire completă a frunzișului copacilor de dimensiuni mari. Acesta va împrăștia totodată soluția în picături mai fine inclusiv pe suprafețe mai ascunse din plantă, datorită fluxului mult mai mare de aer.

Cum rezolvăm problema crăpăturilor apărute pe scoarța pomilor fructiferi

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

2 comentarii la „La ce trebuie să fim atenți pentru a menține sănătoase plantele din grădină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *