Grădină

Metodă inedită de creștere a morcovilor gigant în tuburi de PVC. Cum se păstrează peste iarnă

Un grădinar din Marea Britanie prezintă o metodă simplă prin care pot fi crescuți morcovii în tuburi de plastic.

Derek Hulme, deținător printre altele a recordului mondial al celui mai lung praz din lume (1,4 metri), explică faptul că metoda asigură o creștere perfect dreaptă a morcovilor, care vor ajunge la maturitate la mărimi impresionante. Totodată, morcovii cultivați prin această metodă vor fi perfect drepți.

Astfel, într-un butoi umplut cu nisip se fac mai multe găuri, cu un băț sau o coadă de mătură ori greblă, în care se înfing mai multe tuburi rigide din PVC, cu un diametru de minim 8-10 cm, care se umplu ulterior cu compost. Alternativ, tuburile de PVC pot fi puse in butoi și nisipul se va pune pe lângă acestea, iar ulterior, în interior, compostul.

După câteva săptămâni de la plantare, după ce compostul s-a compactat, țevile de PVC se scot.

Semințele sau răsadurile de morcov vor fi astfel forțate să crească perfect drepte, rezultând doar produse ”de expoziție”.

În ceea ce privește udarea, aceste legume sunt iubitoare de apă, context în care trebuie să aibă suficientă pentru a se dezvolta frumos, în special în faza de formare a rădăcinilor.

Cum se cultivă răsadurile în cofraje de ouă, pas cu pas

Cum se păstrează morcovii

Totodată, Derek Hulme dezvăluie secretul prin care morcovii pot fi păstrați o perioadă lungă de timp după recoltare, urmând să fie folosiți atunci când este nevoie:

Aceasta este metoda mea de depozitare a morcovilor pentru iarnă, care a funcționat foarte bine pentru mine de peste 10 ani. Umplu o jumătate de cutie cu compost uzat uscat, unde se înfing toți morcovii lungi în poziție vertical, care se acoperă cu un alt strat de compost. Toți morcovii mici se pun deasupra și se acoperă cu compost. Cutia este apoi așezată în magazie, la întuneric.

 

 

Alte metode populare de păstrare a morcovilor aici

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *