Grădină

Metoda recomandată de înmulțire a leușteanului. Care sunt cele două secrete pentru a obține tufe viguroase de leuștean

Leușteanul (denumire științifică levistucum) este o plantă aromatică nepretențioasă, ușor de crescut și fără inamici naturali (boli și dăunători).

Cu toate acestea, mulți grădinari amatori se confruntă cu dificultăți în înmulțirea plantei, întrucât semințele nu germinează sau rădăcinile transplantate se usucă.

În continuare vă vom prezenta detalii despre obținerea unei culturi sănătoase și referitoare la principalele două trucuri ce vă vor ajuta în acest demers: plantare în ghivece și transferul într-un loc umbros în grădină.

Metoda recomandată este de pornire a culturii în ghivece și transferarea plantei formate în grădină, cu tot cu pământ.


Plantele aromatice din grădină. Ghid complet de cultivare și cinci arome inedite în bucătărie

Urmați diagrama care vă poate ajuta să obțineți o tufă de leuștean sănătoasă și viguroasă:

Folosiți semințe de calitate Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigurați-vă că utilizați semințe autorizate de producători cu experiență sau recoltate personal dintr-o cultură destinată consumului, începând din anul al doilea.

Creșteți leușteanul direct din semințe Dacă doriți să obțineți cel mai bun rezultat, creșteți leușteanul direct din semințe. Nu este recomandat să transplantați rădăcini de leuștean în grădina dvs. Rădăcina de leuștean se poate deteriora relativ ușor după ce este scoasă din pământ.

Hidratați semințele înainte de semănare Pentru a porni creșterea semințelor, hidratați-le în apă călduță timp de 2-3 ore înainte de a le semăna. Asigurați-vă că amestecați pământ de grădină cernut cu pământ de flori și puneți-l în ghivece. Leușteanului nu-i place solul calcaros sau lutos.

Alegeți momentul potrivit pentru semănare Semințele de leuștean se seamănă primăvara, pe la jumătatea lunii martie. Puneți ghivecele într-un loc luminat, dar ferit de lumina directă a soarelui. Temperatura optimă este peste 10-15 grade C. Asigurați-vă că solul este umed, dar nu înecat în apă.

Protejați răsadurile Când apar răsadurile, puteți să le transplantați în grădină, dar cu tot cu pământ. Nu le scoateți din pământul în care au fost sădite. Deși leușteanul este o plantă rezistentă când atinge maturitatea, în primele luni de vegetație, este destul de sensibil. Protejați plantele mici cu o folie de plastic sau pet-uri de plastic până pe la finele lui aprilie, când nopțile devin mai calde.


Alegeți locul potrivit în grădină Cel de-al doilea secret de care trebuie să țineți cont este locul ales în grădină pentru transplantare. Este important să știți că leușteanului îi priește cel mai mult lumina dimineții și lumina indirectă. Puneți leușteanul în zonele umbrite ale grădinii, de preferință lângă pomi cu umbră rară.

După 2-3 ani poate avea loc și transplantarea rădăcinilor, prin scoaterea cu tot cu pământ și relocarea într-un loc cu ferit de lumina directă a soarelui, dar cu suficientă lumină indirectă.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *