Condimentele și plantele aromatice sunt aliații de bază ai gopodinelor în bucătărie, acestea fiind ingredientele de bază care dau gust bun mâncării.
Pentru a profita la maximum de aromele acestor plante, ele trebuie păstrate în stare proaspătă sau conservată.
Pentru aceasta alegeți pătrunjel de un verde aprins, cu un parfum proaspat. Evitați pătrunjelul ofilit, maro sau cu pete.
Există mai multe metode de conservare a acestei plante aromatice, pentru o perioadă îndelungată.
Pătrunjelul proaspăt poate fi păstrat în această stare timp de până la două luni după recoltare.
Tăiați pătrunjelul în bucăți mici și introduceți-l într-un borcan de sticlă sigilat. Această tehnică va menține pătrunjelul proaspăt mai mult timp decât dacă îl păstrați în forma pe care ați cules-o.
Etape:
Umeziți un prosop de hârtie și înfășurați-l în jurul pătrunjelului. Păstrați-l într-o pungă ermetică la frigider. Umeziți din nou prosopul de hârtie când se usucă.
Pentru depozitarea pe termen lung, congelatorul este cea mai bună opțiune.
Înainte de congelare: Asigurați-vă că pătrunjelul este curățat și uscat corespunzător pentru a evita înghețarea murdăriei sau a insectelor.
Opțiunea 1:
Pătrunjelul curat și uscat se taie mărunt și se pune în tăvile pentru cuburi de gheață.
Peste pătrunjel se toarnă ulei de masline sau vegetal și se congelează.
Ulterior, folosiți 1-2 cuburi pentru a aroma ciorbele și nu numai.
Alternativ, puneți pătrunjelul tocat direct într-o pungă de congelator, adăugați 2 linguri de ulei vegetal, îndepărtați aerul și sigilați.
Opțiunea 2:
Folosește un robot de bucătărie pentru a toca mărunt pătrunjelul. Se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline sau vegetal și se congelează la fel, în tăvi pentru cuburi de gheață. Odată congelat, transferați cuburile într-o pungă de congelare.
Despre mărar, planta aromatică cu aromă inconfundabilă. Sfaturi de cultivare, utilizare și beneficii
Pătrunjelul curat și uscat se separă de tulpini, se pune în recipiente acoperite cu apă și apoi se congelează.
Dacă intenționați să păstrați pătrunjelul congelat o perioadă mai lungă, introduceți-l câteva secunde în apă clocotită.
Când frunzele începe să se deschidă la culoare, se îndepartează și se clătește cu apă rece. Eliminați prin tăiere tulpinile, tăiați mărunt și puneți-le în tăvi pentru cuburi de gheață cu puțină apă.
Congelați timp de 24 de ore, apoi transferați cuburile într-o pungă de congelator.
Nu în ultimul rând, metoda clasică de uscare a pătrunjelului poate da rezultate.
Pus într-un loc ventilat, acesta se va usca și va putea fi folosit ulterior, chiar dacă își va mai pierde din aromă.
În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…
După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…
Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…
Dacă doriți să înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…
În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…
Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…