Categories: GrădinăPentru casă

Metode de păstrare a pătrunjelului proaspăt, până la două luni. Conservarea în cuburi de gheață pentru iarnă

Condimentele și plantele aromatice sunt aliații de bază ai gopodinelor în bucătărie, acestea fiind ingredientele de bază care dau gust bun mâncării.

Pentru a profita la maximum de aromele acestor plante, ele trebuie păstrate în stare proaspătă sau conservată.

Pentru aceasta alegeți pătrunjel de un verde aprins, cu un parfum proaspat. Evitați pătrunjelul ofilit, maro sau cu pete.

Există mai multe metode de conservare a acestei plante aromatice, pentru o perioadă îndelungată.


Cum păstrăm mai mult timp pătrunjelul proaspăt

Pătrunjelul proaspăt poate fi păstrat în această stare timp de până la două luni după recoltare.

  1. Conservarea în borcan de sticlă:

Tăiați pătrunjelul în bucăți mici și introduceți-l într-un borcan de sticlă sigilat. Această tehnică va menține pătrunjelul proaspăt mai mult timp decât dacă îl păstrați în forma pe care ați cules-o.

Etape:

  • Spălați pătrunjelul pentru a îndepărta murdăria, praful și insectele.
  • Scuturați excesul de apă și tocați-l fin, eliminând tulpinile.
  • Puneți pătrunjelul tocat pe o farfurie, în frigider.
  • Amestecați pătrunjelul zilnic, pentru a se usca uniform.
  • Odată ce este complet uscat, păstrați-l într-un recipient etanș într-un loc răcoros și uscat.

  1. Păstrarea pătrunjelului în apă:
  • Tratați pătrunjelul proaspăt ca pe un buchet de flori.
  • Tăiați partea de jos a tulpinilor și îndepărtați frunzele maro.
  • Asigurați-vă că frunzele sunt uscate. Clătiți-le doar atunci când sunteți gata să le utilizați.
  • Plasați tulpinile de pătrunjel într-un borcan cu apă, umplând borcanul până la trei sferturi.
  • Păstrați borcanul în frigider, acoperindu-l cu o pungă de plastic fixată cu o bandă elastică.
  • Schimbați apa la fiecare două zile, pentru a-i menține prospețimea.
  • Înainte de a folosi pătrunjelul, clătiți-l și uscați-l cu un prosop de hârtie.
  1. Folosind prosop de hârtie pentru conservare

Umeziți un prosop de hârtie și înfășurați-l în jurul pătrunjelului. Păstrați-l într-o pungă ermetică la frigider. Umeziți din nou prosopul de hârtie când se usucă.

Sub formă de cuburi de gheață

  1. Păstrarea pătrunjelului tocat la congelator

Pentru depozitarea pe termen lung, congelatorul este cea mai bună opțiune.



Înainte de congelare: Asigurați-vă că pătrunjelul este curățat și uscat corespunzător pentru a evita înghețarea murdăriei sau a insectelor.

Opțiunea 1:

Pătrunjelul curat și uscat se taie mărunt și se pune în tăvile pentru cuburi de gheață.

Peste pătrunjel se toarnă ulei de masline sau vegetal și se congelează.

Ulterior, folosiți 1-2 cuburi pentru a aroma ciorbele și nu numai.

Alternativ, puneți pătrunjelul tocat direct într-o pungă de congelator, adăugați 2 linguri de ulei vegetal, îndepărtați aerul și sigilați.

Opțiunea 2:

Folosește un robot de bucătărie pentru a toca mărunt pătrunjelul. Se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline sau vegetal și se congelează la fel, în tăvi pentru cuburi de gheață. Odată congelat, transferați cuburile într-o pungă de congelare.

Despre mărar, planta aromatică cu aromă inconfundabilă. Sfaturi de cultivare, utilizare și beneficii

  1. Păstrarea pătrunjelului în apă

Pătrunjelul curat și uscat se separă de tulpini, se pune în recipiente acoperite cu apă și apoi se congelează.

  1. Albirea pătrunjelului pentru o conservare mai lungă

Dacă intenționați să păstrați pătrunjelul congelat o perioadă mai lungă, introduceți-l câteva secunde în apă clocotită.

Când frunzele începe să se deschidă la culoare, se îndepartează și se clătește cu apă rece. Eliminați prin tăiere tulpinile, tăiați mărunt și puneți-le în tăvi pentru cuburi de gheață cu puțină apă.

Congelați timp de 24 de ore, apoi transferați cuburile într-o pungă de congelator.

  1. Uscare

Nu în ultimul rând, metoda clasică de uscare a pătrunjelului poate da rezultate.

Pus într-un loc ventilat, acesta se va usca și va putea fi folosit ulterior, chiar dacă își va mai pierde din aromă.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Recent Posts

Cum poți să înmulțești mușcatele dintr-o singură frunză: Ghid pas cu pas

În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…

o săptămână ago

Sfatul specialiștilor. Tutorii la pomii fructiferi, în funcție de portaltoi. Când trebuie îndepărtat sprijinul

După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…

2 săptămâni ago

Frunzele căzute toamna pe sol sunt foarte utile pentru grădinari. Idei de valorificare a acestora

Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…

2 săptămâni ago

FOTO Plantarea de toamnă a pomilor fructiferi: ghid practic, pentru prindere sigură. Care sunt greșelile frecvente

Dacă doriți să  înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…

2 săptămâni ago

Când băgăm toamna mușcatele curgătoare în casă. Cum stabilim rezistența la frig

În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…

3 săptămâni ago

Încep tratamentele de toamnă în livadă. Care este momentul optim pentru aplicare

Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…

3 săptămâni ago