Grădină

Metode și idei de înroșire a gogonelelor. Cum să aveți roșii pentru consum în perioada rece

Atunci când temperaturile scăzute apar toamna ”pe neașteptate” și grădina este plină de gogonele care nu au apucat să se coacă, aveți la îndemână câteva soluții pentru a beneficia de roșii proaspete și în sezonul rece.

Una dintre acestea a fost abordată aici, cu referire la păstrarea acestora pe funii, cu mențiunea că metoda nu se pretează decât la unele soiuri.

Gogonelele vor continua să se înroșească, putând fi consumate ca roșii proaspete, asigurându-le câteva condiții de păstrare.

Dacă aveți cultura de roșii în solar închideți-l, pentru a prelungi perioada de recoltare.

PONT Dacă vă aflați la început cu grădinăritul testați mai multe metode de păstrare și vedeți pentru anii ulteriori care funcționează cel mai bine.

Idei pentru coacerea treptată a roșiilor

Extrageți planta din pământ cu totul și agățați-o cu rădăcinile în sus într-un loc ventilat, cu o temperatură constantă (magazie, debara, beci). Planta va continua să mai lucreze o perioadă și treptat veți mai putea culege din aceasta roșii.

Alegeți gogonele sănătoase și înveliți-le, una câte una, în hârtie de ambalat sau chiar în ziare. Ulterior, depozitați-le pe un raft sau în lăzi și verificați periodic dacă s-au copt. Există și varianta în care să le lăsați, pur și simplu, în stadiul în care au fost culese în lădițe, fără să le înveliți.

Roșiile pot fi păstrate și forțate să se coacă în pungi de hârtie sau plastic. Mai multe roșii vor fi introduse alături de un alt fruct (banană, măr) în astfel de pungi, urmând să fie verificate periodic pentru a le elimina pe cale care s-au înmuiat sau stricat. Totodată, vor rezulta și roșii pe care le veți putea consuma. Fructele coapte emit etilenă, care stimulează maturarea.

Același principiu poate fi folosit și cu ajutorul unui borcan, așezat într-un spațiu întunecos din cămara dumneavoastră.

Gogonelele pot fi așezate la ferestre, pe pervaz. Pe măsură ce încep să se înroșească mutați-le în zone întunecoase.

Cum procedăm dacă a venit vremea rece și încă avem legume necoapte în grădină

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Metode și idei de înroșire a gogonelelor. Cum să aveți roșii pentru consum în perioada rece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *