DIYGrădină

Modele de garduri ieftine

Dacă doriți să vă împrejmuiți o proprietate cu un gard ieftin, vă putem oferi câteva soluții practice.

Întrucât veți analiza mai multe idei de gard ieftin, primele lucruri pe care trebuie să le evaluați sunt nivelul de siguranță pe care îl doriți (un gard pentru o grădină nu va implica aceleași costuri cu gardul unei case), dar și perioada temporară sau definitivă pe care estimați că îl veți folosi.

De exemplu, dacă optați pentru o variantă foarte ieftină, pentru un perimetru aflat în afara gospodăriei, puteți lua în considerare plantarea de gladiță, o plantă perenă care se îndesește în scurt timp și oferă o delimitare a zonei vizate. O variantă asemănătoare este cea cu gard viu.

Modele de garduri ieftine. Preț

Costurile gardului vor fi compuse din stâlpi, plasă sau alt material pentru care optați și manoperă, pentru care plătiți sau o efectuați în regie proprie (săpături, montaj, etc.)

Cea mai folosită variantă de stâlpi sunt cei metalici, care au o durabilitate mai mare în timp.

Calcul preț stâlpi

Stâlpii se montează la 2 sau 2,5 metri. O bară din metal de 50×50 mm, cu grosime de 2 mm, la lungime de 6 metri costă în acest moment 130 lei. Dintr-o țeavă de 6 metri puteți obține, prin tăiere, 3 stâlpi de 2 metri, rezultând un cost de aproximativ 43 de lei/stâlp.

Dacă aveți o sursă de lemn, puteți lua în considerare și această variantă pentru garduri ieftine, cu mențiunea că ulterior o să trebuiască să îl întrețineți.

Cum protejăm obiectele din lemn. Explicații pas cu pas

PONT Pe siteurile de anunțuri găsiți spalieri proveniți din zone de culturi care au fost desființate. Spalierii sunt mult mai ieftini decât țeava metalică.

Varianta de gard ieftin pe care o puteți realiza cu minim de efort material este cea cu țeavă/spalieri, pe care montați plasă împletită (zincată sau plastifiată) sau panouri de gard bordurate.

Dacă efectul vizual este mai puțin important puteți opta pentru panouri sudate din oțel (plasă de Buzău), aceasta fiind și cea mai ieftină variantă. În principiu, acestea se folosesc pentru fundații, dar pot fi utilizate și în acest scop, mai ales că în prezent există și variante zincate.

Opțional, după montare, pe gard pot fi montate plase de protecție vizuală, ce au și rol de menținere a unei protecții împotriva semințelor de buruieni ce sunt aduse de vânt din împrejurimi.

Idei gard ieftin

Mai jos găsiți mai multe idei pentru garduri ieftine, din care vă puteți inspira, în funcție de necesități și disponibilități financiare. Puteți lua în considerare idei de gard din peleți, tablă, scândură sau nuiele.

cum se monteaza gardul din panouri bordurate

 

Foto: Pinterest

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *