Nu aruncați cojile de mere! Trei metode de a le folosi ca îngrășământ natural, pentru înflorire abundentă a florilor
Cojile de mere sunt considerate, în cele mai multe situații, deșeuri în bucătărie, însă ele conțin o gamă largă de substanțe nutritive, esențiale pentru plante.
Aceste coji sunt bogate în substanțe precum potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu și chiar unele vitamine, din complexul B și C.
De exemplu, fosforul este un element esențial pentru creșterea și dezvoltarea plantelor și este deosebit de important pentru înflorire. Fosforul ajută la formarea mugurilor florali și la producerea florilor.
Utilizarea cojilor de mere ca îngrășământ pentru plantele de apartament poate fi o alternativă eficientă și gratuită de a furniza nutrienți esențiali pentru creșterea sănătoasă a plantelor și stimularea înfloririi acestora.
Metoda 1: Soluție infuzată
Unul dintre modurile simple de a extrage aceste substanțe nutritive este prin prepararea unei soluții din coji de mere.
Pentru a pregăti acest îngrășământ natural, cojile de la câteva mere puse într-un recipient.
Apoi, se toarnă aproximativ apă fiartă peste coji, într-o cantitate suficientă cât să le acopere și se lasă la infuzat timp de o zi.
Acest proces ajută la eliberarea substanțelor din coji în apă, transformându-se într-o soluție bogată în nutrienți.
După ce soluția s-a infuzat suficient, ea poate fi strecurată și folosită pentru udarea plantelor de apartament.
Atunci când este aplicată corespunzător, aceasta poate oferi plantei nutrienți esențiali pentru o dezvoltare sănătoasă.
De exemplu, substanțele solubile precum fierul și siliciul din această soluție pot ajuta la prevenirea sau tratarea problemelor precum frunzele galbene.
Metoda 2: Măcinare
O altă metodă de a folosi cojile de mere ca îngrășământ, este prin măcinare sau zdrobire.
Apoi, pot fi amestecate cu solul din ghiveci sau pot fi folosite ca mulci.
Coaja de măr poate ajuta la îmbunătățirea fertilității și menținerea umidității solului și la furnizarea de nutrienți plantelor.
Pentru aceasta, puteți proceda în felul următor:
Uscați cojile de mere la soare sau în cuptor, la o temperatură de aproximativ 100 de grade Celsius.
Zdrobiți cojile uscate până se transformă în pulbere.
Amestecați pulberea de coji de mere cu solul din ghivecele plantelor.
Metoda coreeană de fertilizare naturală a legumelor, prin fermentarea cojilor de ouă prăjite în oțet
Metoda 3: Aplicare directă
Puteți, de asemenea, să folosiți cojile de mere întregi ca îngrășământ pentru plantele de apartament.
Pentru a face acest lucru, pur și simplu adăugați cojile de mere întregi în solul din ghivecele plantelor. Cojile se vor descompune treptat în timp, eliberând nutrienții în sol.
Este important de menționat că acestea pot fi acide, așa că este recomandat să le folosiți cu moderație, mai ales dacă plantele dumneavoastră sunt sensibile la aciditate.
Este important să reținem că această metodă poate varia în eficacitate în funcție de tipul de plante și de nevoile specifice ale acestora.
În concluzie, îngrășământul din coji de mere poate fi o opțiune viabilă și naturală pentru hrănirea plantelor de apartament, furnizându-le nutrienții esențiali de care au nevoie pentru o creștere sănătoasă.
Cu toate acestea, este recomandat să testați și să adaptați utilizarea acestui îngrășământ în funcție de răspunsul plantelor pentru a obține cele mai bune rezultate.