FloriPentru casă

Operațiunea obligatorie înainte de a aduce florile în casă. Soluții verificate pentru a nu muta dăunătorii în locuință

Este perioada în care florile pe care le-ați ținut tot sezonul cald afară vor trebui mutate, cu tot cu ghiveci, în interior, pentru a nu se usca în perioada de iarnă.

Simpla mutare a ghivechiului de afară în interior poate genera însă și probleme, prin aducerea micilor dăunători precum afide, păianjeni ori gândaci în propria casă.

Trecând la un mediu cald, aceștia se vor activa imediat și se vor înmulți în spațiul interior.

”O singură dată am adus mușcatele în casă. Ne-a luat luni de zile să scăpăm de păianjeni. Nu voi mai aduce niciodată florile în casă, voi cumpăra altele noi în fiecare an”, a povestit pe un grup dedicat grădinarilor Ramona Enescu din Alexandria.

Totuși, problema are și soluții mai puțin radicale.



O igienizare a florilor, ghiveciului și pământului va face sigură această operațiune și vă veți putea bucura de frumusețea acestora și pe timpul iernii.

Idei pentru a nu aduce dăunătorii în propria casă, la mutarea ghivecelor

Pe grupurile dedicate florilor și grădinăritului, sunt prezentate diferite idei testate.

Iată câteva dintre acestea:

Ca să nu risc, schimb pământul cu altul nou și clătesc bine ghivecele. Pământul vechi îl păstrez și îl refolosesc primăvara, adăugându-i nutrienți.

Dau cu spray pentru gândaci înainte să le aduc înăuntru și o fac în etape. Le stropesc bine, inclusiv solul. Inund de mai multe ori planta cu apă, până când începe să curgă în partea de jos. Las apoi să se scurgă pentru o zi sau două. Apoi le mut în garaj până când solul este complet uscat. Apoi le aduc în casă.

De obicei dau cu spray pe plante, câteva zile la rând, înainte să le aduc în casă.

Bag florile într-o pungă de gunoi, le dau cu spray antiinsecte, închid gura sacului și aștept 2 -3 ore. Apoi scot sacul și le las în aer liber, să se aerisească câteva ore și le bag în casă.

Într-o primă fază, folosesc o suflantă de frunze, pentru ca jetul de aer să le curețe. Apoi inund ghivecele cu apă.

Pulverizez ulei de neem cu 1-2 zile înainte să le aduc înăuntru

Înmoaie ghiveciul în cada cu apă, timp de 20 de minute. Nivelul apei ar trebui să fie în vârful ghiveciului. Gândacii și alți dăunători vor muri sau vor ieși afară. După ce se scurg și se usucă le aplic un spray insecticid.

Scufundați fiecare plantă în apă și înlocuiți pământul. Puteți salva solul pentru vara viitoare într-o sacoșă solidă și adăugați niște compost pentru anul viitor. Totul va fi gata în primăvară și plantele tale te vor iubi pentru asta!

 

VIDEO Floarea soarelui poate atinge înălțimi impresionante. Care sunt condițiile de îngrijire

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *