FloriGrădină

Petuniile curgătoare, raza de culoare din grădină. Ce trebuie să faci ca să producă flori tot sezonul

Petuniile curgătoare sunt flori delicate și frumoase, care își găsesc locul în orice grădină sau balcon. Ele sunt ideale pentru a umple spațiile goale, pentru a aduce un strop de culoare și pentru a decora cu eleganță orice colțișor.

În acest articol, vom explora mai multe despre aceste flori minunate și vom învăța cum să le plantăm și să le îngrijim.

Petuniile curgătoare sunt plante anuale care cresc până la o înălțime de aproximativ 30 cm producând flori mici și delicate, cu petale în culori vibrante, cum ar fi roz, alb, violet, roșu sau galben.

Petuniile curgătoare sunt disponibile în mai multe varietăți, fiecare cu propriile sale caracteristici, cum ar fi dimensiunea și forma florilor, textura frunzelor și viteza de creștere.

Hortensia, floarea care îți poate înfrumuseța grădina în locurile cu umbră

Îngrijirea petuniilor curgătoare

Una dintre cele mai importante lucruri de ținut minte atunci când se plantează petuniile curgătoare este că ele au nevoie de multă lumină. Așadar, alegeți un loc însorit, cum ar fi o grădină orientată spre sud sau un balcon expus la soare.

În plus, petuniile curgătoare preferă solul bine drenat, dar bogat în nutrienți. Este recomandat să adăugați compost sau îngrășământ organic la sol înainte de a planta semințele sau răsadurile.

Îngrijirea petuniilor curgătoare este relativ ușoară. Este important să udați plantele regulat, dar fără a le supraîncărca cu apă. Petuniile curgătoare au nevoie de udare atunci când solul este uscat la atingere.

În plus, este recomandat să eliminați florile moarte pentru a încuraja producția de flori noi.

Dacă doriți să vă mențineți petuniile curgătoare frumoase și sănătoase pe tot parcursul sezonului de creștere, este important să le îngrășați periodic cu un îngrășământ pentru plante cu flori.

De se îngălbenesc frunzele plantelor de apartament. Soluții de rezolvare

Cum se plantează petuniile

Pentru a planta petuniile curgătoare, începeți prin a săpa o gaură de aproximativ 10-15 cm adâncime în sol.

Îndepărtați orice resturi de plante și rădăcini și adăugați un strat subțire de compost sau îngrășământ organic în groapa săpată.

Apoi, plantați semințele sau răsadurile la o distanță de aproximativ 15-20 cm una de cealaltă. După plantare, udați bine solul și continuați să udați plantele regulat.

Aubrieta, cascada colorată din grădina ta

Originea petuniilor

Originea petuniilor este în America de Sud, mai precis în regiunea tropicală a Braziliei. Aceste flori au fost aduse în Europa în secolul al XVIII-lea și au devenit rapid populare datorită frumuseții lor și a capacitatii de a se adapta la diferite condiții de creștere.

Datorită adaptabilității lor, petuniile s-au răspândit în întreaga lume și sunt cultivate cu succes în diverse regiuni, atât în climat temperat, cât și în zonele tropicale și subtropicale.

Ele sunt apreciate pentru aspectul lor decorativ și pentru capacitatea de a înflori abundent pe o perioadă îndelungată.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Petuniile curgătoare, raza de culoare din grădină. Ce trebuie să faci ca să producă flori tot sezonul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *