Categories: Legumicultură

Plante ce pot fi cultivate în interiorul casei, pe tot parcursul anului. 23 de idei pentru grădinarii pasionați

Dacă aveți o cameră liberă sau o anexă a locuinței în care mai există spațiu disponibil și, totodată, sunteți pasionat de grădinărit, vă puteți exersa talentul de legumicultor pe tot parcursul anului, fără un efort major.

Iată câteva idei cu privire la agricultura de interior:

Roșiile cresc surprinzător de bine și în interior și poti fi plantate în orice perioadă a anului. Pentru a prelungi sezonul de creștere al roșiilor de interior, începeți ciclul de semințe-răsad în luna septembrie.

Ardei: La interior, ardeii pot fi cultivați pe tot parcursul anului. Plantarea ardeilor într-un vas mobil vă va permite să-i mutați în locul potrivit, pentru a-i ajuta atunci când lumina soarelui este mai scăzută în timpul lunilor de iarnă.

Cultivarea ierburilor aromatice este ușoară și vă poate economisi și bani. Acestea pot fi cultivate în recipientele pe care le ai disponibile în casă, folosind un substrat de calitate. Busuiocul, menta, oregano, pătrunjelul, busuiocul, rozmarinul și cimbrul sunt ușor de întreținut și vă vor bucura privirea dar și papilele gustative.

Ceapa este o altă plantă relativ ușor de cultivat în interior. Asigură-te doar că au suficient spațiu între ele, acesta fiind și cel mai important aspect al întreținerii acestei plante.

Ceapa verde: Una dintre cele mai simple moduri de a cultiva ceapa verde este cu cea care a încolțit în magazie sau în frigider. Pentru a face acest lucru, scufundați rădăcinile într-un recipient cu apă, schimbând-o săptămânal. Odată ce rădăcinile ajung la cinci centimetri, puteți muta planta într-un ghiveci cu pământ.

Usturoi: O viață fără usturoi nu mai are același farmec. Din fericire, usturoiul este ușor de cultivat și îl puteți face oricând în interior. Pentru a crește usturoiul, puneți 3-4 căței într-un vas cu pământ și așezați-l pe o fereastră însorită. Udați ușor planta când pământul este uscat, fără să o inundați.

Fasolea este o plantă care se dezvoltă foarte bine în lăzi sau alte containere. Ocupă puțin spațiu și cresc bine în majoritatea zonelor. Când cultivați fasole în interior, este esențial să vă asigurați că primesc o cantitate bună de raze solare.

Castraveții: se descurcă bine în interior într-un coș adânc, suspendat sau un recipient mare. Oferiți plantei suficientă apă și cel puțin 8 ore de soare în fiecare zi și recoltați când planta ajunge la maturitate.

Morcovi: Pentru ca morcovii să crească pe tot parcursul anului, plantați-i în interior când începe iarna și în primăvară vă veți putea bucura de gustul acestora. Pe măsură ce recoltați morcovi puteți completa cu alte semințe, iar acestea vor încolți tot anul.

Salata verde: Puteți crește cu ușurință salată verde acasă și puteți avea acces oricând la verdeață sănătoasă. Salata verde poate fi cultivată în aproape orice recipient, atâta timp cât există un drenaj suficient.

Ridichile au un sistem radicular de mică adâncime, ceea ce le face perfecte pentru grădinile interioare. Această plantă preferă locurile răcoroase, așa că primăvara și începutul toamnei sunt cele mai bune perioade pentru a planta. Alternativ, așezați recipientul într-o zonă care se potrivește condițiilor optime și puteți avea ridichi pe tot parcursul anului.

Rucola: Puteți crește rucola în interior și vă puteți bucura de salată verde pe tot parcursul anului. Această plantă are nevoie de 10-12 ore de lumină solară, context în care ar trebui să fie plasată la o fereastră orientată spre sud, dacă este posibil.

Chiar și vinetele pot fi luate în acest calcul. Acestea sunt plante care se reproduc continuu, așa că puteți obține o mulțime de legume într-un spațiu mic. Deoarece vinetele sunt plante tropicale, este posibil să aveți nevoie de o lampă de căldură.

Menta va asigura un parfum deosebit în încăpere și va putea fi folosită la limonade sau în formă uscată la ceai. Menta trebuie să primească 4-6 ore de soare pe zi și trebuie să fie ferită de lumina fierbinte a soarelui după-amiaza.

Și ciupercile sunt destul de ușor de cultivat. Cu toate acestea, ele trebuie plasate într-un spațiu rece, întunecat și umed pentru a prospera. De obicei, un beci sau un dulap nefolosit vor funcționa bine.

Pentru a crește cartofi în interior, tăiați un cartof încolțit în bucăți și plantați-l într-un recipient cu pământ care are o capacitate mai mare.

Spanacul este super sănătos și destul de ușor de cultivat în interior. Plantați semințele înmuiate într-un recipient care primește multă lumină solară și mențineți solul umed pentru a beneficia de această legumă puternică pe tot parcursul anului

Mazăre: unele soiurile de mazăre cresc bine în interior. Mazărea are nevoie de lumină solară, așa că ar trebui să fie plasată într-un loc însorit.

Anghinarea necesită mai multă atenție decât alte plante, dar se poate dezvolta în recipiente cu îngrijire adecvată. Principalul lucru de reținut este că drenarea adecvată este esențială, iar recipientul trebuie să fie suficient de mare pentru a-și susține sistemul radicular extins. O găleată va funcționa bine în acest scop.

Dovleceii nu sunt deloc pretențioși, dacă au suficientă apă. Când sunt plantate într-un recipient mare, cu multă lumină solară, dovleceii pot prospera în interior. Cel mai bine este să alegeți un soi de dovlecel mai mic, pentru a economisi spațiu, dar plantele de dovleac de orice tip vor produce o recoltă substanțială în aproximativ 60 de zile de la plantare.

Țelina: Puteți crește țelina folosind baza unei tulpini mature, punându-o într-un recipient cu apă. Este nevoie de aproximativ o săptămână pentru a vedea progresul, iar apoi puteți muta țelina într-un recipient plin cu pământ.

Sfecla roșie se descurcă bine în recipiente, dar necesită câte 6-8 ore de lumină solară. Așezați recipientul în fața unei ferestre mari și însorite sau cumpărați o lumină de creștere dacă locuiți într-o zonă întunecată.

Nu în ultimul rând, verdeața de tip pătrunjel sau mărar este din ce în ce mai populară în interior, gospodinele putând avea acces la acestea în formă proaspătă atunci când gătesc.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Recent Posts

Cum poți să înmulțești mușcatele dintr-o singură frunză: Ghid pas cu pas

În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…

o săptămână ago

Sfatul specialiștilor. Tutorii la pomii fructiferi, în funcție de portaltoi. Când trebuie îndepărtat sprijinul

După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…

2 săptămâni ago

Frunzele căzute toamna pe sol sunt foarte utile pentru grădinari. Idei de valorificare a acestora

Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…

2 săptămâni ago

FOTO Plantarea de toamnă a pomilor fructiferi: ghid practic, pentru prindere sigură. Care sunt greșelile frecvente

Dacă doriți să  înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…

2 săptămâni ago

Când băgăm toamna mușcatele curgătoare în casă. Cum stabilim rezistența la frig

În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…

3 săptămâni ago

Încep tratamentele de toamnă în livadă. Care este momentul optim pentru aplicare

Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…

3 săptămâni ago