GrădinăLegumicultură

Produse legumicole care cresc direct în rafturile magazinelor. De unde pot fi cumpărate

Rafturile cu produse agricole în care acestea se cultivă și dezvoltă, instalate direct în magazine, încep să capete popularitate în întreaga lume.

Deși sistemul nu este încă implementat în România, în viitor vom găsi plante cu frunze verzi și legume cu creștere rapidă, precum salate, mărar și coriandru, busuioc, pătrunjel și multe altele.

Conceptul de agricultură urbană și tehnologii precum hidroponia sau aeroponia au câștigat popularitate în anumite țări dezvoltate, iar unele magazine și supermarketuri au început să exploreze aceste tehnologii pentru a cultiva și vinde produse proaspete direct în magazin.

Țări în care s-au implementat astfel de sisteme direct în magazine includ:

  1. Statele Unite: În orașe precum New York și Los Angeles, au fost deschise magazine specializate care vând produse cultivate în sisteme hidroponice și aeroponice direct în magazin. De asemenea, lanțurile de supermarketuri precum Whole Foods au început să ofere produse hidroponice în anumite locații. Companii precum Farmone oferă tehnologia și produsele necesare expunerii în magazine.
  2. Japonia: Japonia este cunoscută pentru inovațiile sale în agricultură urbană, iar magazinele din Tokyo și alte orașe mari au început să ofere produse cultivate în sisteme hidroponice.
  3. Olanda: Țara este un lider în tehnologiile agricole avansate, inclusiv în hidroponie. Acesta are magazine care oferă produse proaspete cultivate hidroponic sau în sisteme similare.
  4. Emiratele Arabe Unite: Dubai și alte orașe din EAU au investit în agricultura urbană și au deschis magazine care oferă produse cultivate în sisteme hidroponice și verticale.

Sistemele hidroponice și cele aeroponice sunt ambele metode de cultivare a plantelor fără a utiliza solul tradițional. Cu toate acestea, ele diferă în modul în care furnizează substanțe nutritive și apă plantelor.

Diferența dintre sisteme hidroponice și aeroponice

Hidroponia este mai ușor de implementat și poate fi mai potrivită pentru unele culturi, în timp ce aeroponia oferă un control mai mare asupra mediului de creștere și poate promova o creștere mai rapidă a plantelor.

  1. Mediul de creștere al rădăcinilor

– Hidroponie: În sistemele hidroponice, rădăcinile plantelor sunt plasate într-un mediu lichid sau într-o substanță inertă, cum ar fi perlitul sau nisipul. Rădăcinile sunt în contact direct cu soluția nutritivă care furnizează toate substanțele esențiale pentru creșterea plantelor.

– Aeroponie: În sistemele aeroponice, rădăcinile plantelor sunt suspendate în aer și nu intră în contact cu un mediu de creștere solid sau lichid. Substanțele nutritive sunt furnizate sub formă de picături fine sau de ceață nutritivă care înconjoară rădăcinile.

  1. Oxigenare

– Hidroponie: În sistemele hidroponice, oxigenul trebuie să fie dizolvat în soluția nutritivă pentru a asigura o bună oxigenare a rădăcinilor. Aceasta poate fi realizată prin agitare mecanică sau prin furnizarea de oxigen suplimentar prin intermediul bulelor de aer.

– Aeroponie: Sistemele aeroponice oferă rădăcinilor un acces mai direct și mai eficient la oxigen, deoarece ele sunt suspendate în aer și primesc oxigen din mediul înconjurător. Acest lucru poate duce la o creștere mai rapidă a plantelor.

  1. Eficiența utilizării apei

– Hidroponie: Sistemele hidroponice pot economisi apă în comparație cu cultivarea tradițională în sol, dar consumă în general mai multă apă decât sistemele aeroponice, deoarece apa trebuie să fie disponibilă în soluție continuu.

– Aeroponie: Sistemele aeroponice sunt extrem de eficiente în utilizarea apei, deoarece picăturile fine sau ceața nutritivă pot fi recirculate și reutilizate, minimizând pierderile de apă.

 

Cultivarea hidroponică, sistemul de creștere fără pământ a legumelor. Cum influențează gustul

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *