Grădină

VIDEO Record mondial. Dovleac de 1,2 tone, cultivat de un italian

Un dovleac care a ajuns la uimitoarea greutate de 1.226 kg a fost cultivat de Stefano Cutrupi (Italia) în zona Toscana, recordul fiind ratificat în Guinness World Record pe 26 septembrie 2021.

Bostanul uriaș fost cântărit la cea de-a zecea ediție din cadrul ”Campionato della Zuccone”, care a avut loc la Peccioli, Italia.

Acesta avea o lățime de 3,56 metri și o circumferință de 5,42 metri, fiind, totodată, cea mai mare dimensiune înregistrată vreodată în competiție, fiind cultivat dintr-o sămânță de soi Werner, care a germinat pe 23 martie 2021.

Cât cântărește cel mai mare măr din lume, înregistrat în Cartea Recordurilor

Mai mult decât atât, Stefano Cutrupi a avut o recoltă excepțională în 2021, deținând, de asemenea, locul doi și trei la aceeași competiție, cu dovleci cântărind 978,99 kg și 794,51 kg.

Recordul anterior al competiției era deținut de un dovleac de 1.190,49 kg, fiind stabilit de către agricultorul Mathias Willemijns (Belgia) la 9 octombrie 2016.

Cea mai mare ceapă din lume cântărește 8,5 kilograme

Dovleacul italianului Cutrupi a ocupat, de asemenea, primul loc la Campionatul European al Dovleacului desfășurat la Ludwigsburg, Germania, pe 10 octombrie 2021.

Cea mai mare roșie din lume cântărește aproape 5 kilograme

Foto: guinnessworldrecords.com

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *