Roluire țeavă pentru solar sau alte întrebuințări
Vreți să vă construiți un solar în regim propriu, dar vă pune în încurcătură partea superioară a acestuia, în formă de arc de cerc?
Nu este un obstacol de netrecut, e vorba doar despre țeavă care necesită roluire.
Procesul mecanic poate fi făcut în regim propriu, cu un aparat special sau, de preferat, la un atelier mecanic care deține astfel de dispozitive.
Pașii pentru roluire țeavă
Puteți cumpăra țeavă la bare de 6 metri de la magazinele de bricolaj. Cereți ca acestea să fie dus direct la atelierul mecanic unde va avea loc roluirea.
După ce acestea vă vor fi predate le veți putea îmbina, simplu, cu stâlpii solarului, fabricați tot din țeavă compatibilă (exemplu: arcade de 3/4 cu 2,3 mm – compatibile cu stâlpi de un țol cu 2,6 mm grosime).
Ulterior, pentru mai multă stabilitate, cu o autofiletantă mai puternică puteți fixa cu autoforante zona îmbinărilor dintre arcade și stâlpi.
O altă variantă, mult mai simplă este ca roluirea să fie făcută direct în forma solarului. Aceasta are însă dezavantajul că veți avea un acces mai greu în zonele interioare laterale ale solarului.
PONTURI
Căutați ofertele online, întrucât prețurile produselor feroase au crescut destul de mult în ultimul an.
De preferat este să vă orientați spre țeavă galvanizată, diferența de preț față de cea neagră nu este atât de mare și nu veți mai avea probleme în timp legate de rugină, vopsea, etc.
Totodată, puteți opta pentru țeavă din duraluminiu, un material foarte rezistent dar mai ușor.
Țeava pentru solar ar fi bine să aibă o grosime cât mai mare ”în carne”, aceasta caracteristică va da un plus de stabilitate solarului.
Vezi și:
Montarea unui solar în grădină