GrădinăLegumicultură

Roșiile de ciocolată, o minunăție culinară ce poate fi cultivată și în România. Ce nutrieți conțin

Roșiile negre, cunoscute și sub numele de roșii de ciocolată, sunt o varietate de tomate care au captat atenția multor persoane din întreaga lume.

Aceste roșii sunt deosebit de apreciate pentru culoare, gustul bogat și proprietățile nutriționale.

Una dintre caracteristicile distinctive ale roșiilor negre este culoarea lor închisă și neobișnuită pentru tomate.

Ele pot varia de la nuanțe de maro închis sau purpuriu închis până la negru intens.

Aceasta este rezultatul unei concentrații ridicate de pigment antociandinic, care conferă acestor roșii nuanța lor distinctivă.

În plus, conțin cantități mai mari de licopen (un antioxidant puternic) în comparație cu alte soiuri de roșii și de antocianine, pigmentul care conferă roșiilor negre culoarea lor închisă și distinctivă.

Acești compuși antioxidanți pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și pot avea beneficii antiinflamatorii.

Salată de roșii cu multiculori

Culorile vii și atrăgătoare fac din roșiile negre un ingredient apreciat în bucătărie, aducând un element de exotism în salate sau preparatele culinare.

Pe lângă aspectul lor spectaculos, roșiile negre se remarcă și prin gustul lor bogat și complex, fiind adesea descrise ca având un gust dulce și aromat, cu note ușoare de fructe de pădure și un nivel ridicat de aciditate.

Aceasta face ca aceste roșii să fie ideale pentru utilizarea în salate, sosuri și preparate culinare care necesită o explozie de arome.

Un alt aspect deosebit al roșiilor negre este valoarea lor nutritivă.

Acestea sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic asociat cu beneficii pentru sănătatea inimii și a sistemului imunitar.

Licopenul este mai bine absorbit de organismul nostru în combinație cu grăsimi, așa că adăugarea unei lingurițe de ulei de măsline la preparatele cu roșii negre poate crește absorbția acestui antioxidant.

Cu ce trebuie fertilizate roșiile în perioada de coacere. Alte măsuri petru optimizarea producției de tomate

Soiuri de roșii negre

Există mai multe soiuri populare de roșii negre. Iată câteva dintre ele:

  • Indigo Rose și Indigo Blue: Acest soiuri de roșii negre are o culoare neagră cu accente de albastru. Indigo Rose este rezultatul unor încrucișări genetice speciale și are un gust dulce și ușor acidulat.
  • Black Krim: Acest soi provine din Rusia și are o culoare întunecată, de obicei, cu o nuanță de violet sau maro închis. Roșiile Black Krim au o aromă bogată și un gust dulce cu accente ușoare de sfeclă.
  • Black Prince: Originar din Siberia, acest soi de roșii negre are o culoare aproape neagră și o formă rotundă sau ușor aplatizată. Aceste roșii au un gust intens și dulce, fiind ideale pentru consumul în stare proaspătă sau în salate.
  • Paul Robeson: Numele acestui soi este în onoarea faimosului activist american și artist. Roșiile Paul Robeson sunt de culoare închisă, cu o nuanță de purpuriu și negru. Ele au un gust complex, cu note dulci și aromă intensă.
  • Cherokee Purple: Aceste roșii provin din tribul Cherokee din America de Nord și au o culoare neagră sau violet închis. Ele au un gust dulce și suculent, fiind apreciate pentru aroma lor intensă.

De asemenea, există și variatăți de roșii cherry de culoare închisă, precum Cherry Bosque Blue.

Datorită popularității lor crescute, roșiile negre sunt acum disponibile în multe piețe și supermarketuri specializate pe produse gourmet.

Cu toate acestea, mulți grădinari entuziaști aleg să le cultive în grădina lor, pentru a se bucura de prospetimea și aroma lor autentică.

Pentru a crește roșiile negre cu succes în grădina ta, asigură-te că ai o expunere bună la soare, un sol fertil și bine drenat, și că le oferi o cantitate adecvată de apă.

Poți opta pentru semințe sau răsaduri pentru a începe cultivarea. Asigură-te că acorzi o atenție deosebită îngrijirii plantelor, îndepărtând buruienile și controlând dăunătorii.

Soiul de roșii Reisetomate, o apariție spectaculoasă și delicioasă în lumea tomatelor

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Roșiile de ciocolată, o minunăție culinară ce poate fi cultivată și în România. Ce nutrieți conțin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *