DIYFloriGrădină

Scapă de grija udării plantelor de interior. Cum folosești sau construiești ghivece cu autoudare

Magazinele de bricolaj sau florăriile vin în întâmpinarea nevoilor tale și te scapă de grija udării florilor de interior și nu numai.

Ghivecele cu autoudare sunt proiectate pentru a furniza apă plantelor în mod automat și pot fi achiziționate la un preț mic. De asemenea, poți lua în calcul construirea unui astfel de ghiveci în regim propriu (DIY).

Astfel, este asigurat necesarul de apă al plantelor, până la 4 săptămâni, fără a avea nevoie de intervenție din partea ta.

FOTO Etapele de montare a unui sistem de irigare prin picurare, pas cu pas. Cât costă materialele | 5 PONTURI utile

Iată câteva sfaturi despre cum să folosești ghivecele cu autoudate pentru a avea grijă de plantele tale de interior:

  1. Alegerea ghivecelor cu autoudare: Există diferite tipuri de ghivece cu autoudate disponibile pe piață, inclusiv cele cu rezervoare de apă, săculeți de apă sau sistemul de irigare prin picurare. Alege un tip care să se potrivească cu nevoile plantelor tale și cu designul interior al casei tale.
  2. Folosește un amestec de sol potrivit: Asigură-te că folosești un amestec de sol potrivit pentru plantele tale de interior. Unele plante preferă solul mai umed, în timp ce altele au nevoie de un sol mai uscat. Alege un amestec de sol care corespunde cerințelor specifice ale plantelor tale.
  3. Potrivește nivelul de umiditate: Reglează ghivecele cu autoudate pentru a furniza nivelul corect de umiditate pentru plantele tale. Unele plante preferă solul mai umed, în timp ce altele au nevoie de un sol mai uscat. Ajustează rezervorul de apă sau frecvența de irigare pentru a se potrivi cu nevoile specifice ale plantelor tale.
  4. Monitorizează planta: Deși ghivecele cu autoudate fac procesul de udare mai ușor, este important să monitorizezi în continuare starea plantelor tale. Verifică periodic nivelul de apă din rezervor și asigură-te că planta nu are probleme sau boli.
  5. Protejează planta de soarele direct: Plantele de interior pot fi sensibile la lumina directă a soarelui, mai ales în ghivecele cu autoudate, care pot păstra mai multă umiditate. Asigură-te că plasezi plantele într-un loc cu lumina potrivită, dar fără expunere directă la soare.
  6. Curăță ghivecele: Menținerea ghivecelor curate și igienizate este importantă pentru sănătatea plantelor tale. Îndepărtează orice resturi de plante uscate sau mucegai din ghivece și rezervoare.

Cum poți crea propriul sistem de autoudare a ghivecelor

Imaginația și câteva surse de inspirație te pot ajuta să îți creezi propriul sistem de autoudare.

SIMPLU și INGENIOS. Cum poți face un sistem de irigare prin picurare, fără pompă de apă

O sfoară de bumbac de tip fitil, precum cea care este folosită la lămpile cu gaz, înmuiată într-un capăt în apă și înfiptă în ghiveci (unul sau mai multe) va asigura necesarul de apă pentru perioade lungi de timp.

O altă variantă este să achiziționezi globuri de udare, pe care le vei umple periodic cu apă și le vei înfinge în sol, lângă rădăcinile plantei.

De asemenea, poți folosi cel mai vechi și simplu sistem de irigare, prin udarea pasivă cu vase Oyas:

VIDEO Cel mai vechi și simplu sistem de irigare. Udarea pasivă cu vase Oyas

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Scapă de grija udării plantelor de interior. Cum folosești sau construiești ghivece cu autoudare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *