Grădină

Schema simplă de revitalizare a gazonului în primăvară, pas cu pas, pentru un verde intens în jurul casei

La ieșirea din iarnă gazonul nu va mai avea aceeași culoare și densitate, context în care trebuie stimulat să se regenereze și dezvolte.

Mai jos prezentăm schema simplă de revitalizare a gazonului în primăvară, pas cu pas, pentru un spațiu verde plăcut în jurul casei dvoastră:

  1. Curățare și scarificare. Curățați gazonul de resturile vegetale și frunzele uscate rămase din toamnă, folosind o greblă și eventual un aspirator sau o suflantă. Grebla o puteți folosi și pentru scarificare, pentru a elimina resturile vegetale de la baza gazonului. Pe piață există și aparate manuale, electrice sau pe benzină care fac acest lucru. Scarificarea se face atunci când pământul este uscat, pentru a nu scoate mai mult decât este necesar.
  2. Buruieni. Eliminați buruienile manual sau cu un erbicid pentru a menține o suprafață de gazon curată și sănătoasă.
  3. Aerisire. Aerisiți gazonul cu o furcă sau aerator pentru gazon, pentru a permite oxigenului și apei să ajungă la rădăcini. Concret, cu o furca se vor da găuri în gazon din loc în loc (foto jos).
  4. Scurtare. Folosiți mașina de tuns iarba pentru a reduce nivelul gazonului. Tăiați iarba la o înălțime de aproximativ 5 cm, pentru a stimula creșterea densă a ierbii.
  5. Supraînsămânțare. Împrăștiați semințe de gazon în special în zonele unde gazonul este mai rar, în funcție de specificul zonei (pentru umbră, soare, etc.) și acoperiți-le cu un strat de nisip cu pământ, în proporții egale. Asigurați-vă ulterior că acestea se încorporează în sol cu o greblă și folosind un tăvălug. Pentru suprafețe mici le puteți călca cu picioarele, pentru a vă asigura că semințele fac priză cu pământul, pentru a germina.
  6. Fertilizare. Aplicați un îngrășământ special pentru gazon de tip starter, bogat în azot, pentru a spori creșterea și culoarea verde intensă a ierbii. Pe parcursul sezonului stropiți cu foliare de tip Cropmax periodic, pentru a asigura un aport de nutrienți corespunzător.
  7. Udare. Udați gazonul în mod regulat, asigurându-vă că solul este bine hidratat, dar fără a îmbiba excesiv suprafața.
  8. Întreținere. După ce gazonul a crescut de câteva ori, tăiați iarbă la o înălțime mai mică pentru a întări rădăcinile și a stimula o creștere mai densă a ierbii. Repetați procesul de fertilizare și udare pe tot parcursul sezonului, pentru a vă asigura că gazonul rămâne sănătos și verde intens întreaga vară și toamnă. Interveniți prompt cu substanțe antifungice la apariția unor semne de îmbolnăvire. Primul semn care vă poate conduce la această concluzie este îngălbenirea unor părți de gazon.

Dicționar termeni gazon aici

Rulouri de gazon vs însămânțare. Avantaje și dezavantaje

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *