GrădinăLegumicultură

Se apropie momentul optim de cultivare a propriilor verdețuri pentru masa de Paște. Primele 3 culturi din an

Primăvara nu este foarte departe, iar momentul optim de cultivare a propriilor trufandale verzi, pentru masa de Paște, este aproape de start.

Dacă deții solar neîncălzit, acesta este nefolosit până în prima parte a lunii mai, când va începe sezonul de plantare a răsadurilor de legume.

Te poți folosi de această oportunitate pentru 3 culturi rezistente la frig, care vor rodi până la Sărbătorile Pascale ortodoxe, ce vor fi pe 5 mai în acest an.

Astfel, pentru o masă de Paște bogată în verdețuri proaspete, produse în regie proprie, ridichile, ceapa verde și salata sunt trei culturi ideale de plantat în această perioadă.


Ridichile – prospețime de primăvară

Alături de ghiocei, ridichile pot fi considerate vestitori ai primăverii. Piețele locale se umplu de ridichi la începutul sezonului de cultivare în fiecare an. Poți produce și singur, foarte simplu, ridichi.

Plantare:

Ridichile sunt printre primele legume pe care le poți cultiva în grădină sau în solarii, iar semințele pot fi semănate direct în pământ, încă din perioada februarie-martie. Pentru această cultură, pur și simplu aruncă în solar semințe de ridichi, încorporează-le în sol și udă-le. Aceste legume sunt iubitoare de soare și se dezvoltă în soluri ușoare și bine drenate.

Când să plantezi:

În funcție de regiunea ta, poți să semeni ridichile direct în grădină încă din luna martie sau chiar mai devreme, dacă temperaturile permit. În spații protejate poți face acest lucru încă din luna februarie.

Recoltare:

Ridichile au un ciclu de creștere rapid, iar recolta poate începe în 25-30 de zile de la semănare. Alege momentul în care rădăcinile sunt ferme și gustul este cel mai proaspăt pentru a te bucura la maxim de această aromă minunată de primăvară.

Exemplu de organizare și productivitate. Patru culturi pe an, în solar neîncălzit

Ceapa verde – Aromă intensă pentru masa de Paște

Plantare:

Ceapa poate fi plantată în răsadnițe sau solarii încă de la începutul primăverii.

Când să plantezi:

Începe plantarea cepei în solarii sau răsadnițe în luna februarie sau martie. Pentru a aveam mai repede ceapă verde, poți folosi stufat (arpagic mai mare), pe care îl găsești la aprozare sau producătorii locali. Poți eventual muta apoi ceapa în grădină, atunci când vremea devine blândă și pericolul de îngheț a trecut.

Recoltare:

Timpul de recoltare pentru ceapă variază în funcție de tipul cultivat. Ceapa verde poate fi recoltată înainte de maturitatea completă, în timp ce ceapa de depozitare se recoltează când frunzele devin galbene și încep să se usuce, pregătite pentru depozitare pe termen lung. Salata – culori și nutrienți de Paște

Plantare:

Salata este o opțiune iubită de majoritatea dintre noi, putând fi cultivată atât în grădină, cât și în solarii sau containere.

Când să plantezi:

Semințele de salată pot fi semănate direct în grădină sau în solarii/sere, începând cu luna martie. Salata preferă temperaturile răcoroase, deci evită perioadele de căldură intensă pentru plantare.

Recoltare:

Recolta de salată poate fi realizată în momentul în care frunzele au atins dimensiunea dorită. Prin recoltarea regulată a frunzelor exterioare, poți încuraja plantele să continue să producă mai mult timp.

Cum pot fi stimulate să crească mai repede salata, ridichile, ceapa verde

Un festin de verdețuri pentru masa de Paște

Cu o planificare atentă și îngrijire dedicată, poți să transformi grădina ta într-o sursă bogată de verdețuri proaspete chiar înainte de sărbătoarea Paștelui. Ridichile, ceapa și salata aduc nu doar culoare și prospețime, ci și arome delicioase la masa de Paște.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *