GrădinăLegumicultură

Secretele simple ale rădăcinoaselor mari. Vor ajunge la dimensiuni impresionante cu 3 condiții

Nelipsite în bucătărie, rădăcinoasele sunt ușor de crescut, dar uneori acestea nu ajung la dimensiunile pe care ni le dorim.

Pentru o dezvoltare optimă, trebuie plecat de la faptul că acestea se dezvoltă în sol și extrag din acesta substanțele nutritive necesare pentru creșterea lor.

  1. Sol ușor și nisipos, bogat în substanțe nutritive

Primul aspect și cel mai important, pe care trebuie să îl avem în vedere, este solul.Pentru morcovi, păstârnac, țelină și celelalte rădăcinoase, solul ideal este unul care oferă o textură ușoară și nisipoasă, dar și o bună capacitate de reținere a umidității.

Acesta trebuie să fie bine drenat, astfel încât apa să nu stagneze în exces.

Un sol bogat în substanțe nutritive este, de asemenea, esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a legumelor rădăcinoase.

Aceste plante extrag nutrienții din sol, prin rădăcinile lor, așa că asigurați-vă că solul este bogat în elemente precum azot, fosfor și potasiu.

Pentru a pregăti solul pentru cultivarea legumelor rădăcinoase, începeți prin îndepărtarea buruienilor și a oricăror resturi vegetale.

Apoi, puteți să adăugați compost sau gunoi de grajd bine maturat pentru a îmbunătăți calitatea solului și pentru a-i furniza substanțe nutritive suplimentare.

Este important să evitați solurile grele și argiloase pentru cultivarea morcovilor și altor legume rădăcinoase, deoarece acestea pot împiedica dezvoltarea rădăcinilor și pot duce la deformarea lor.

Un sol ușor, nisipos și bine aerat va asigura că se dezvoltă frumos și au o formă corespunzătoare.

Sfaturi vechi de peste 100 de ani, despre cultivarea morcovilor și pătrunjelului

  1. Plantare la distanță corespunzătoare

Al doilea lucru important de care trebuie să țineți cont este distanța dintre plante.Morcovii dar și celelalte rădăcinoase au nevoie de spațiu pentru a se dezvolta.

Asigură-te că pui semințe de calitate la o distanță de cel puțin 5-7 cm una de cealaltă. În momentul în care apar frunzele, rărește plantele în așa fel încât să nu concureze între ele pentru resurse.

  1. Udare regulată și profundă

Pentru ca rădăcinoasele să se dezvolte în condiții optime, trebuie ca udarea să fie regulată și profundă, pentru a ajunge până în partea de jos a rădăcinii.

Udare regulată: Rădăcinoasele au nevoie de o udare regulată și consistentă. Asigură-te că solul rămâne mereu udat, mai ales în perioadele uscate și călduroase.

Udare profundă: Apa trebuie să pătrundă adânc în sol pentru a ajunge la rădăcini. Udă plantele în profunzime pentru a încuraja rădăcinile să se extindă în sol și să caute apă mai adânc.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Secretele simple ale rădăcinoaselor mari. Vor ajunge la dimensiuni impresionante cu 3 condiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *